Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fanny vann dubbelt

Gävle fältrittklubbs Fanny Ericsson/Beats Me blev söndagens dubbelsegrare och Lilla Högbospelens bästa gästrikeekipage.

Annons

Först vann Fanny med sin B-ponny Lätt A 0.90 meter som enda felfria i första fasen och därpå felfria även i den andra.

Sedan vann duon Medelsvår B en meter A:0 som det snabbaste av de tre 4-felarna.

• Grattis Fanny!

– Tack!

• Berätta om den medelsvåra segern!

– Vi rev nr 9 Maxräcket. Jag red för att få en bra runda och det fick vi. Jag hoppades på att vinna. Vi hade tre Medelsvårsegrar innan, det här blev alltså den fjärde.

• När och var tävlar du Bisse nästa gång?

– Jag har inte anmält någonstans. Jag ska hem och kolla på vad det finns för tävlingar, får se om det blir en paus nu tills det blir något.

Vindelns Julia Karström/Comm’s Forest Weigelia vann C-kategorin och Aros Isabell Eklöf/Laageinds Elsje vann D, närmast över Tierps Helena Eriksson med sin Knatte som ett av de tre felfria ekipagen.

Hemmahoppet Emily Engström vann Lätt B kategori D med sin Nordgold när Lilla Högbospelen avrundades på söndagseftermiddagen.

Trea hemmatjejen Frida Blomqvist med sin Sylter Red Rover.

I klassens sammanslagna kategori B och C blev hemmatjejen Denise Grabbe/Munsboro Battleship tvåa. Bollnäs Josefine Viklund/Esse Goldinett vann. Just de båda dubbelnollorna var det som fick pris.

Huvudklassen Medelsvår A vanns kategori C 1.20 av Denice Johansson/Exilin, Dundret, som det enda ekipaget som nollade i grunden och Emily Engström kom tvåa med sin Munsboro Panda på åtta fel för två ner. Så någon omhoppning blev det inte och de båda fick dela på priserna.

B-banbyggaren Thomas Lennholm designade sina första nationella tävlingar. Medelsvår A är ju riktmärket på hur banbyggaren har lyckats. Det gjorde han mycket bra.

Tre av de elva i kategori D 1.30 nollade och fick göra upp om just de tre placeringarna i en förhöjd omhoppning. Katarina Bork, Jump Club, Istoriah Bree vann som enda nolla. Sekunden snabbare var Denice Johansson/Melwin Cooper S med fick med sig en bom. Karlstads Filip Ågren var klassens enda karl. Han red två egna ponnyer, var en av de tre nollorna till omhoppning med Drumcong Finn och red i mål på tolv fel.

Fyra av de sju pristagarna i Lätt A kategori D kom från Gästrikland och Tierp: Elise Zetterberg, Gävle RS, blev trea med sin irländare Cocktail och Tierps Gustav Björk/Maksime blev fyra, båda ekipagen på 0+4 fel i de två faserna. Helena Eriksson och Knatte blev femma på 0+6 och hemmatjejen Jennifer Gellerstedt sjua med sin Antonio på 0+12. Isabell Eklöf toppade som enda ryttaren på 0+0 fel gånger två med sina ponnyer. Hon vann med Laageinds Elsje och kom tvåa med Magneto Polo.

– Tjejerna gjorde jättefina rundor och kämpade väl. Turen var inte med oss idag. Man ska ändå komma ihåg att tjejerna rider med en enorm press, speciellt på hemmaplan och var nu segertippade i både omgången och totalt.

Detta var lagledaren Cia Tenggren Frykmans kommentar om sitt Högbo ridklubbslag i lördagens elitserie.

Mer läsning

Annons