Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbundskapten lärde ut dressyr i Högbo

Dressyrens förbundskapten Bo Jenå gästade på torsdagen och fredagen Högbo ridklubb för utbildning och clinic.

Annons

Realgymnasiet Gävle stod som värd för torsdagskvällens clinic. Drygt 200 personer kom till Högbo ridklubb för att se Bo Jenå hålla clinic med temat "Allsidig träning för den moderna sporthästen".

Kvällen inleddes med att Högbo ridklubbs lektionshäst Pan Tau (kallad "Paddan") blev tömkörd av Bo. "Paddan" skötte sig förträffligt och Bo kunde visa hur man kan träna sin häst "från marken".

Därefter visade Patric Gullberg från Bollnäs en av sina lovande 3-åringar. Vidare kom Donovan, också från Bollnäs, med sin ägare Tanja Taivassalo för att även han bli tömkörd av Bo. Donovan visade prov på lite högre prestation och skolor.

Efter pausen blev det så dags för två av Högbo ridklubbs ponnyekipage på elitnivå, det var Märtha Nilsson på Ronaldo samt Amanda Frykman med Little Big Man. Märtha och Amanda fick visa övningar som passar både ponny och häst. Bo berömde ponnyryttarnas förmåga att utföra vissa övningar, till och med bättre än mer erfarna och äldre ryttare.

Kvällen avslutades med att Christina Elson på Chardonnay och Patrick Gullberg på Caligula visade rörelser på FEI Prix S:t Georges-nivå. Christina och Patric visade gott mod att prova övningar som de i vanliga fall inte övar på. Med Bosses hjälp gick det utmärkt.

Realgymnasiets rektor Anna Giljam Nilsson var kvällens programvärd. Hon berättar för Veckans ridsport:

– Att det är mycket roligt att erbjuda Gävleborgs hästkunniga publik på en kväll av detta slag. Det är alltid roligt att kunna bjuda på entrén så att så många kan komma. Realgymnasiet ser detta som ett strålande tillfälle att samla elever för inspiration.

Gävleborgs ridsportförbund ordnade instruktörsfortbildning samt B/C-tränarfortbildning på torsdagen och fredagen på Högbo ridklubb under ledning av Bo Jenå. Cirka 20 instruktörer och tränare deltog under dessa dagar, som innehöll både avsutten och uppsutten träning.

I bilen på väg till Arlanda hade Anna Giljam Nilsson möjlighet att reflektera över två innehållsrika dagar tillsammans med Bo Jenå, det var första gången Bo besökte distriktet.

– Jag är glad över besöket och möjligheten att träffa många intresserade hästmänniskor. Högbos anläggning passar perfekt för sådana här aktiviteter, med både stora ridhus, uppstallning och boende, sa Bo Jenå

Bo kommer med största sannolikhet åter för ytterligare aktiviteter.

Mer läsning

Annons