Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida vann med Scudo i Bollnäs

Hofors ridsällskap hade fina framgångar i helgens fälttävlan i Bollnäs.

Annons

Frida Andersén vann den enstjärniga CNC med Scudo närmast över Erica Lundquist med Viola vant Goemanshof.

Lördagen var ridhästarnas.

I den enstjärniga FEI CNC deltog 15 ekipage. Frida Andersén red ihop 58,1 straffpoäng i dressyren på Scudo och låg sjua. I banhoppningen fick de ett nedslag = 4 straff, men avancerade till femteplatsen. I terrängen var de felfria över alla hindren och även på tiden. Totalt innebar detta oslagbara 62,1 straffpoäng och segern var ett glädjande faktum.

Erica Lundquist red ihop 52,8 straffpoäng i dressyren på Viola vant Goemanshof och låg fyra. I hoppningen fick de också fyra straff för en rivning och avancerade till tredjeplatsen. I terrängen hoppade de felfritt över alla hinder men fick 8,4 för tiden. Totalt innebar detta 65,2 straffpoäng och andraplaceringen var i hamn.

Båda tävlar för Hofors RS.

Mera Hofors blev det i 1.00 meter Lätt klass: Elin Evertsson red sin Flowerhill Presence till fjärde placering på 64,7 straffpoäng. Detta efter dressyrens 55,5 och hoppningens fyra straff för ett ner, som innebar sjundeplatsen. I terrängen var de felfria på hinder, men fick 5,2 straff för tiden.

Maria Bredberg, St Wäsby, Valida W vann på 50 straffpoäng.

Mera Hofors blev det i 0.90 meter Debutantklass: Emmelie Rudberg kom tvåa med sin Anolanda D på totala 59,6 straffpoäng. Efter dressyrens 54,8 och en felfri hoppning låg de trea delat med hemmaekipaget Stina Martinsson/No Barriers. Och mera Frida Andersén: För hon blev femma med klubbkamraten Rosie Bergstens High Frequence på dressyrens 63,8 straffpoäng som slutresultat. Julia Navrén, St Wäsby, La Bella Felicia vann den 38 ekipage stora klassen på dressyrens 59,3.

Söndagen var ponnyernas.

Här blev det ännu mera Hofors:

Josefin Kiuttu blev tvåa med sin förre Bollnäsponny Djupviks Gabriel Guld i enstjärniga FEI CCIP på 63,2 straffpoäng. Detta efter dressyrens 59,2, fyra för ett nedslag i hoppningen och en felfri terräng på både hindren och tiden. Meja Hedrenius, St Wäsb vann.

Högbo ridklubb toppade P90 Lätt klass kategori D genom segrande Michelle Pettersson med sin Kill Roy och tvåan Stina Dufva med sin Stenbroåsens Merlin.

Michelle fick 61,5 straffpoäng i dressyren, red felfritt i banhoppningen och Kill Roy hoppade felfritt i terrängen - över hinder - men fick 1,2 för tiden = summa oslagbara 62,7. Stina belönades med 51,8 i dressyren, Merlin rev tre i hoppningen, samt var felfri i terrängen på både hindren och tiden = totala 63,8.

Mer läsning

Annons