Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästrike-araberna visade att de kan

Gästrike-araberna visade att de kan i helgen.
Helt okänd i arabvärlden kom 17-åriga Beatrice Hagström från lilla Norrberg i Kungsgården till Strängnäs och överraskade motståndet. Även Therese Uggeldahl och Daniel Rosén från Järbo var med.

Annons

Traditionellt arrangerades 3-dagars Turbo Star International Show/Cup för arabiska fullblod fredag till söndag i Show - utställning, Cup - hoppning, dressyr, western.

Från början var det bara en show som sedan kompletterades med ridklasser.

– Man vill visa att araben är en allsidig ras, som man kan göra mycket med, vad man än väljer. De presterar i alla discipliner. De är hemskt lättlärda, berättar uppfödaren Therese Uggeldahl, Järbo.

Beatrice Bea Hagström, Norrberg, Kungsgården, tävlade Thereses Menova (Nova) samt både tävlade och visade sin egen Nobella (Bella).

Detta var första gången som Bea och Bella var med i Turbo Star International Show/Cup.

• Hur var det, Bea?

– Jätteläckert! En fantastisk upplevelse för hela familjen!

• Vad tycker du om ponnyernas prestationer, Bea?

– Jag tycker det gick jättebra. Jag är jättenöjd med båda. De skötte sig över förväntan, summerar Bea.

– Bella som faktiskt är 19 år och inte har tävlat på ett år på grund av att hon var tävlingstrött, presterade riktigt bra och var finare än någonsin på tävlingsbanan, konstaterar Bea glatt.

• Och Therese!

– För 2,5 år sedan trodde jag inte Menova skulle överleva på grund av den skada som drabbade henne, berättar Therese Uggeldahl lyckligt. Bara att hon kommer ut på tävlingsbanan är en vinst!

Med sig på showen hade Therese även Carwyn, 3 år, hingst, efter Kaiser, undan Czimera, undan-efter Ffatal Attraction, egen uppfödning av Daniel Rosén och Therese Uggeldahl, Järbo.

Klassvinnare och unghästchampion på 90,33 poäng, den näst bästa poängen under helgen. Handler/visare Tärenäs Arabstuteri.

• Grattis Therese, kommentar!

– Det är klart jag blev jätteglad när det är min egen uppfödning, man blir jättestolt, utbrister hon. Med stöd av Tärenäs Arabstuteri, Tranås, så är han där han är. De har hjälpt mig i alla år.

Avslutningsvis kommer ett glatt avslöjande:

– Nobella är dessutom betäckt med Carwyn! Så nu är det bara att hålla tummarna, men det slutar säkert lyckligt, säger Therese och nickar åt Bea…

– Ja, det hoppas jag. Efter betäckningen fann jag en fyrklöver där Bella betade, det måste betyda något, jag har aldrig hittat en sådan förut! ler Bea…

Mer läsning

Annons