Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästriketrio tog hem DM-medaljer

Frida Andersson, Högbo RK, Sara Sjöberg, Gävle RS, och Patricia Lüdke, Kungsgårdens RK, var de gästrikar som tog medalj i Gävleborgs distriktsmästerskap i hästdressyr.

Annons

Tävlingen gick som regional på fredagen. Distriktsmästerskapen ingick på fredagen i Medelsvår C:2 för juniorer/young riders och i Medelsvår B:4 för seniorer i Gävleborg. Själva klasserna var öppna för alla.

Som Veckans ridsport berättade förra onsdagen blev hemmaryttaren Frida Andersson, 19, med sin Polar Blitz, 12, distriktsmästare för juniorer/young riders. Detta efter klassegern i Medelsvår C:2 på 68 procent.

Blott 11-åriga lilla Cecilia Bergåkra Berglund tävlade stor häst för allra första gången. Hon gjorde det på Vikestallets Prima Donna för Bollnäs RS. De belönades med 64,444 procent och hade erövrat silvermedaljen.

Gävle ryttarsällskaps Sara Sjöberg red faster Gittas Il Primero till bronset, efter att ha blivit fyra och först utanför placering i klassen på 63,111.

Det angenäma var att Cecilias mamma Sigrid Bergåkra Berglund blev distriktsmästare för seniorer med Christina Olssons uppfödning A’ha på 62,391 procent. Sigrid tävlar också för Bollnäs RS.

Hon tävlade även egna I Do Kiss i klassen, men valde A’ha som DM-häst. På I Do Kiss red hon ihop 65 procent, som innebar positionen före A’ha, men DM-guldet hade hon ju ändå bärgat. Med vilken av hingstarna hade väl ingen betydelse …?

Något som Sigrid kan tacka hemmatjejen Christina Elson för, faktiskt. För Christina red nämligen också två hästar och valde sitt Edsbynuppfödda relativt nyinköpta sto Chardonnay som DM-häst före sin gentleman Gambler.

Att satsa på hästar är ju som att spela bingolotto, vad som helst kan hända.

Och det var vad som skedde. Med sin positivitet och utstrålning lotsades hon in nya matte snyggt och prydligt rakt upp på medellinjen för en jämnt uppställd halt med hälsning.

Men i framridningen mot C blev såväl domare Roger Ohlsson som hans "Ulla-Bella" sekreterare plötsligt farliga! En istadighet som Christina kämpade med och lyckades övervinna i laga tid. Procenten blev 60,870 och en åttondeplats av de tolv deltagarna.

Hade Christina i stället valt Gambler som DM-häst, hade hon varit årets distriktsmästare! På honom red hon nämligen ihop 65,652 procent och blev klassens tredjeplacerade. Från Uppsala kom vinnaren Tove Månsson med familjehästen Loosi på 67,826 procent.

För Kungsgårdens ryttarklubb tävlar Patricia Lüdke med sin egen Gazpani och blev silvermedaljör på 62,174 procent.

Söderhamnsortens Tone Krogstad red hem bronset på sin Beauprince, 61,957.

Mer läsning

Annons