Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle PK/Gävle RS vann över fyra Upplandslag

Allianslaget Gävle PK/Gävle RS vann premiäromgången i Ponnyallsvenskans division 1 i dressyr i Segersta, Uppland, på lördagen.

Annons

Det enda laget från i allmänhet Gävleborg och i synnerhet Gästrikland vann över fyra Upplandslag i första omgången i Ponnyallsvenskans division 1 för distrikten Uppland/Gävleborg. Det är Gävle ponnyklubb och Gävle ryttarsällskap som i år har bildat ett allianslag, Gävle PK/Gävle RS.

Det enda Gävleborgs-/gästrikelaget vann på överlägsna 200,285 procent. Efter det att Högbo RK hade anmält men strukit sig, blev fyra Upplandslag slagna av Gävlelaget i premiären, som i likhet med de återstående två omgångarna i Aros (samma klass) och Knivsta (i den högre Lätt AP:1), gick i upplänningarnas hemmadistrikt. Alliansen arrangörsklubben Segersta SR/Uppsala PK och Lurbo RK fick dela andraplaceringen på 194 procent. Fyra Björklinge och femma Knivsta.

Gävlelaget bestod av i startordningen Moa Lavikkala/Firfod Zarte Zilke, GPK, (kategori C), samt Lovisa Carlsson med GRS:s lektionsponny Day Dream, Elin Blomqvist/Kantjes Pjotr, GPK och Irma Björnwall/Enets Smirnoff, GRS, (alla D).

– Sputnik gjorde sig illa i samband med den senaste tävlingen så Hanna Stolpe kunde inte delta. Som tur var har vi Lovisa och Day Dream som reserver. Lovisa debuterade i denna klass, Lagtävlan för Ponnyallsvenskan. Men i nästa omgång i Aros är Hanna och Sputnik med. Elin gjorde sitt livs ritt, berättar lagledaren Anna-Karin ”Knäcken” Fredell och fortsätter:

– Det var spännande ända till vårt sista ekipage, Irma/Smirnoff, som även var hela klassens sista startande. Om Irma skulle rida på mer än 63 procent skulle vi vinna. Hon red på 68,857! Men det talade vi inte om för henne förrän efteråt.

• Grattis ”Knäcken”! Segerkommentar!

– Tack! Det var fantastiskt roligt. Det var jättejätteroligt! De i Uppsala trodde att vi skulle komma sist…

• Hur är det att vara lagledare en sådan här gång?

– Det är ingen konst att vara lagledare för det här gänget. Alla tjejerna är så entusiastiska! De är så otroligt målmedvetna! De är så träningsvilliga! Men det är roligt att vara lagledare. Det är så kul med lag! Alla är samlade, tjejerna, föräldrarna och syskonen. Alla sitter vi ihop och äter. Vi umgås hela tiden, vi är som en jättestor familj. Jag ser redan fram emot nästa omgång, jag tycker det här är jättekul! Det gör vi allihopa!

Även individuellt blev det några placeringar för ett par av Gävleekipagen i kategori D: Irma och Smirnoff blev tvåa i framridningsklassen Lätt A:1 på 69,2 procent, samt trea i lagklassen på 68,9, efter tvåorna Elin och Pjotr på hela 69,7.

– Nu laddar jag inför söndagens division 3 på ”Fältis”, där vi i ponnyklubben har två lag med men vi skulle kunna haft tre, avslutar ”Knäcken” skrattande.

Mer läsning

Annons