Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle PK i IQ Stars-final

Hallå där... Zan Yee Pang, 19 en av deltagarna i Gävle Ponnyklubbs ungdomssektion som ska representera Gästrikland i finalen av IQ Stars Challenge (ett samarbete mellan IQ och Riksidrottsförbundet med syftet att göra ungdomsidrotten till en alkoholfri miljö) på Bosön 6–8 maj.

Annons

Hur gick det till när ni kvalificerade er till det här?

– Man fick anmäla sig på IQ Stars hemsida, där man skulle lägga upp en egen profil och berätta lite om klubben och motivera varför vi anser oss vara lämpliga för det här uppdraget. Sedan fick folk rösta. Och vi vann.

Vad var det i er motivering som gick hem?

– Åh gud, jag vet inte riktigt, vi skrev att vi var ett glatt gäng som har en bra stämning och som gärna vill visa vad ridsporten kan och att det inte bara handlar om att rida.

Hur kommer finalen att gå till?

– Vi har inte fått reda på så mycket, men det handlar om olika moment där man ska ha bra samarbetsförmåga och även bra fysik.

Vilka är med i laget och hur förbereder ni er för detta?

– Det är Mia Ericsson, Sofia Kjerstensson, Madeleine Hedblom, Linn Brännare, Isabelle Sundström och jag. Vi tränar rent allmänt nu, bland annat är vi ute och joggar lite tillsammans. Det brukar vi inte göra i vanliga fall.

Vinnaren får 100 000 kronor. Om ni tar hem segern, vad ska ni göra med pengarna?

– Köpa nya hästar. Det borde räckta till några i alla fall.

Vad har ni själva för policy vad gäller alkohol i klubben?

– Det är förstås nolltolerans som gäller både på träning och tävling.

Mer läsning

Annons