Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle PK vann igen - leder överlägset

Serieledande Gävle ponnyklubbs lag 1 vann igen och har överlägsna 12 poäng i dressyrens Division 3 Gästrikland. Den andra omgången gick i Gävle fältrittklubbs regi på söndagen.

Annons

Fem lag deltar i den nyinstiftade Division 3-serien, lagdressyren som tills i år funnits enbart på stor häst.

GPK-ettan vann på 67,471 snittprocent. Laget bestod av Emelie Borgqvist/Cherrys Child Cherokee på klasshögsta 71,034 procent av maxpoängen, Mia Ericsson/Halnaker Magician, Mathilda Brännare/Ronda och Wilma Fjordefors/Celmah.

Hemmalaget tog hand om andraplaceringen på 64,483 procent. GFRK bestod av Fanny Ericsson/Anni One, Karolin Lidberg/Indy, Tove Engvall/Pontiac och Elsa Petruson/Thriller.

GPK är ensamt om att ha två lag. Det andra blev oplacerat trea, men avancerade från premiäromgångens fjärdeplats, genom Isabelle Borgqvist/Timmy, Linn Brännare/Orlanda, Ella Stolpe/Snöboll och Linnea Pedersen/Broängens Express. Gävle RS blev fyra och Österfärnebo femma.

Anna-Karin Fredell är ständig lagledare:

– Det är jätteduktiga ekipage. Tjejerna är träningsvilliga och glada, samt fokuserade på banan. De är jätteduktiga – verkligen!

* Hur fördelar du ekipagen mellan lagen?

– Vi har alltid ett möte före seriestarten. Där får tjejerna bestämma om vi ska ta ut lagen på hemmaplan eller utifrån resultaten i framridningsklassen. De har bestämt att vi gör det efter framridningsklassen, så då är det bara för oss lagledare att hinna med att anmäla.

I resultatlistan från söndagen i Valbo syns skillnader på varierande procentsatser ekipagen och lagen emellan.

• Visst är det svårt att ta ut rätt ekipage, speciellt till två lag?

– Ja det är svårt. Men det är kul! Det var därför som vi var tre lagledare i söndags. Vi har så roligt så vi var med allihop, berättar Anna-Karin.

Till sin hjälp har hon oftast Nathalie Eklund och nu även Angelica Wahlman.

– Exempelvis har vi nu Cherrys Child Cherokee med sin nya ägare kontra lektionsponnyn Snöboll som Ella Stolpe nu gjorde sin andra tävling med, hon red sin första i Hofors på annandag påsk, förklarar Anna-Karin.

Den tredje och avgörande omgången går den 20 maj i Torsåker.

– Utomhus, det blir roligt.

Gävle ponnyklubb tog individuellt sju placeringar av de tio, varav alla segrar förutom en, som togs av hemmaekipaget Denise Ödén/Prince v.d hoge weide på dagshögsta 72,759. Fanny Ericsson gjorde sin första tävling med sin nya Anni One och tog en andraplacering och Tove Engvall/Pontiac tog en tredjeplacering.

Till och med att en seger fick delas mellan två GPK-ekipage, som faktiskt hade samma poäng på ”Allmänt intryck”; Ella Stolpe/Snöboll och Ronja Frans/Böttekildens Felicia. De övriga vinnarna blev Wilma Fjordefors/Celmah, Emelie Borgqvist/Cherrys Child Cherokee, Isabelle Borgqvist/Timmy och Mia Ericsson/Halnaker Magician.

Anna-Karin tillägger:

– Vi tog alla segrar utom en. Det är alltid kul när arrangörsklubben får placeringar. Den förtjänar det, det är ju klubbens medlemmar som gör jobbet. Vi är så tacksamma för att den fanns en klubb som ville arrangera den här omgången – Gävle fältrittklubb.

Mer läsning

Annons