Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gestrike sportryttare vann div 3-premiären

Gestrike sportryttare vann premiären i hästhoppningens Division 3 Gästrikland för ridhästar, som på lördagen gick hos Gävle fältrittklubb.

Annons

Det blev ingen omhoppning för enbart Gestrike sportryttare summerades till noll fel i grundomgången. Deras fyra ryttare red i ordningen Cecilia Tenggren på Uran af Källstorp, Karin Odén på Cornelis, Amanda Lindström på Norringsholms Bogart och Antonia Jäderberg på Dom of Silves xx. Så segern var ett överlägset faktum.

Andrapriserna gick till Hofors på summa fyra fel. Deras fyra ryttare red i ordningen Emma H Sjöblom på Little Stingray, Madelene Ljung på Sir Charlie, Alma Forsberg på Asta och Ronja Skoglund på Sandie.

Hemmalaget blev trea på 6 fel, tiderna avgjorde de efterföljande platserna genom tiderna för de tre med 8 fel, i ordningen Ringnäs, Älvkarleby och Mitt Hjärta. Bottenplatserna tog Gävle PK på 50 fel och Österfärnebo på 102. Högbo avanmälde.

Av de två individuella klasserna blev det en Tierpsseger i 1.10, genom Emelie Lindner med sin Zapha på 32,46 sekunder.

Hemmahoppet Emilia Dahlbom blev tvåa med sin Anne Marie på 33,62. Även de övriga fyra placeringarna gick till ekipage i Gästrikland/Norduppland, just de felfria i andrafasen, genom i ordningen Erika Persson/Commander, Gävle RS, 34,22, Sophie Hammarin/Just For Me, Älvkarleby, 34,92, Emily Engström/Wireless, Gestrike SR, 37,33 och Paulina Wallin/Rio, Tierp, 38,39.

Även i en meter blev det just dubbelnollorna som fick dela på priserna. Eftersom det var hela 42 startande så blev elva placerade. Från Aros kom vinnande Lovisa Lychnell/TinTin på 33 sekunder. Gestrikehoppet Cecilia Tenggren och Köster Hästak tog sju hundradels sekunder längre tid på sig och blev närmast besegrade. Emelie och Zapha blev här trea på 33,37.

Tierps Sandra Jacobsson red sin 6-åring Custer till en felfri seger i avdelning B i både 1.10 och 1.00. Johanna Brodin Kastman/Caboomba, Ockelbo och Cecilia Tenggren/Le Beau 48 var också felfria vinnare i den sistnämnda.

Tolv av de dubbelt så många startande fick clear round-rosett i inledande 0.90. Nio var gästrikar/Tierpare, varav fyra från arrangörsklubben Gävle FRK, med den strongaste insatsen av Frida Rosén som red två hästar felfritt, Selga och Kortedza. De övriga var Emma Axéll/Super Nice Girl och Maria Wedin Jonsson/Shogger.

Mer läsning

Annons