Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GFRK bygger distriktets största ridsportcenter

Gävle fältrittklubb, GFRK, bygger en ny utomhusbana på 6 000 kvadratmeter för att arrangera nationella tävlingar med arenanamnet Valbo ridsportcenter.

Annons

• Hur kom idén till utbyggnaden av den befintliga relativt lilla utebanan?

– Ursprunget var att banan var för dålig att ha tävlingar på. När vi ändå gör en ny bana är det lika bra att göra den med de riktiga måtten för nationella hopptävlingar, 6 000 kvadratmeter.

• Har GFRK bra ekonomi?

– Projektet går att genomföra tack vare sponsorer, svarar styrelseledamot Jonas Ericsson.

Startskottet till byggnationen gick på fredagskvällen och pågick hela helgen med lastmaskiner som började gräva ut.

– Vi la ner 100 timmars ideellt arbete med fyra sponsrade lastmaskiner som vi betalar dieseln på, berättar Jonas.

Mikael Persson är byggledare:

– GFRK kommer att vara den enda föreningsdrivna klubben i Valbo med ideellt arbetande medlemmar på sin anläggning. Vi är naturligtvis positivt inställda till att Gävle kommun tar kontakt med oss i satsningen på distriktets största tävlingsanläggning.

De nya stora banorna ska vara klara till det regionala hoppmeetinget för ponnyer ”Dina Försäkringar Cup” den 16-17 juli. Tävlingarna är ett nytt koncept på GFRK.

– Anläggningen är stor och fin så det blir säkert trevliga tävlingar, säger banchef Robert Lundberg.

– Vi har en utökad hinderpark med ett antal sponsorhinder och vi har funktionärer som är taggade till cupen. Vi har sju klasser, med allt ifrån Lätt C till Medelsvår B med Globenkval.

• Vad var det som gjorde att ”Fältis” kom på den geniala idén att arrangera utomhustävling efter cirka 15 års uppehåll?

– För att vi ville göra ett lyft för klubben och vi vill etablera oss på större tävlingar, säger tävlingsledare Tina Tillman.

– Det är roligt för klubben att det händer någonting, att det går framåt för oss, säger tävlingssektionens ordförande och tävlingsledare Emilia Dahlbom.

Och ännu mer kommer att hända i GFRK i år:

– Vi har fler investeringar på gång. Det är tack vare att klubben redovisade en vinst för förra verksamhetsåret som det finns utrymme till det, förklarar Jonas Ericsson.

Mer läsning

Annons