Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GRS Högboomgången från Strömsholms-SM

Gävle ryttarsällskap är bara Högboomgången på lördag från Strömsholm och lag-SM.
– Vi hoppas naturligtvis på SM-final. Förutsättningarna är så bra som de kan vara i år, konstaterar ridande lagledaren, tränaren och ridskolechefen Leif Hall.

Annons

Som Sporten tidigare rapporterat vann GRS ridsportallsvenskans elitseriehoppning även på hemmaplan i Norrvidden Horse Festival, efter Umeåpremiärens seger. Båda omgångarna inomhus i 1.30. Hemmavid försvarade GRS vinnartiteln och serieledningen, så möjligheten är nu dubbelt så stor att Gävlelaget blir ett av de två bästa lagen i Zon Norra och är nu bara en omgång från lag-SM på Strömsholm. Det är den omgång som GRS-ekipagen egentligen går allra bäst i, 1.40-hoppningen utomhus i Högbospelen.

GRS-laget bestod hemma i Gävle av i ordningen junioren Lisa Larsson på sin Corlana, young ridern Sandra Höglund på sin Lamborghini SN, senioren Leif Hall (lagledaren och tränaren) på sin Killigrews Emperess, efter comebacken och senioren Maya Nordlund på sin L’ Etoile de Bol.

I Umeå bestod GRS-laget av i ordningen Lisa, Sandra, Maya och Cissi Hansson/Navidad.

– Det var förstås väldigt roligt att få vinna även på hemmaplan. Så här bra har det aldrig gått i alla tidigare års elitserie. Vi har aldrig vunnit de två första omgångarna, det vanligaste har varit att vi vunnit enbart premiären i Umeå, säger Leif Hall.

Högbo RK kom sjua i Gävle. Laget bestod av i startordningen Isabel Unger/Cocktail, Johanna Öberg/Spirello, Martina Wåågh/La Caramell E och Johanna Frunck/Jou Body Luck V.

– Mina tjejer var jätteduktiga! Men vi hade inte turen på vår sida, kommenterar tränare Cia Tenggren Frykman.

Efter två 1.30-omgångar återstår det verkliga avgörandet hemma i Högbospelen på lördag i den högre klassen 1.40 utomhus.

• För GRS är det förstås Strömsholm som hägrar?

– Ja, vi hoppas naturligtvis på SM-final. Förutsättningarna är så bra som de kan vara.

Det blev en åttondeplats i förra årets Lag-SM.

• Är det formen i Högbospelen som avgör vilka ekipage som bildar ditt lag även på lördag?

– Ja, jag har många att välja bland och flera som går ännu bättre i denna högre 1.40-hoppning utomhus.

• Vilka lag tror du mest på?

–Utöver vårat lag tror jag att Umeå, Bollnäs och Näset kan bli farliga där, analyserar Leif.

FOTNOT: Ställningen inför omgång 3: 1) Gävle RS, 16 poäng, 2) Piteå, Umeå, 13, 4) Bollnäs, 9, 5) Näset, Folkärna, Aros, 6, 8) Högbo, 3. De två bästa lagen i Zon Norra går till Lag-SM på Strömsholm mot de övriga zonernas två bästa lag.

Mer läsning

Annons