Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GRS tog trippel och seriesegern

– Trippelseger måste vara första gången någonsin för ett elitserielag, sa lagledaren Leif Hall efter Gävle ryttarsällskaps tredje seger av tre möjliga och därmed totalsegern i Ridsportallsvenskans elitserie norra zonen.

Annons

Efter premiären i Umeå och den andra omgången på serieledande Gävle ryttarsällskaps hemmaomgång i Norrvidden Horse Festival, blev det favoriterna som vann även i Högbospelen på lördagen.

Så här gick det till:

Elin Larsson

Junior, 18 år. Red sin något överladdade Toy Boy. Debuterade i elitserien. Fick tre nedslag. = 12 fel

– Jättebra runda, berömde Cissi Hansson.

– Det var roligt att rida i elitlaget, tyckte Elin.

Sandra Höglund

Young rider, 20 år. Red sin Lamborghini SN felfritt. Sandra har varit med i fem år.

– Jag är jättenöjd, sa Sandra.

– Sandra känns trygg att ha i laget, tyckte Cissi.

Maya Nordlund

Senior, 22 år. Red sin L Etoile de Bol i mål på åtta fel för två rivningar (ettan och trippeln). Var med för första året och i alla tre omgångarna.

– Det kändes jättebra. Det var en svår bana. Men vi måste ju förbereda oss till Strömsholm, menade Maya.

Cissi Hansson

Senior, 24 år. Red sin förstahäst Navidad. Cissi har varit med i eliten sedan hon var junior. De var felfria på hindren och alla jublade, men det blev ett snöpligt tidsfel för det gick något för sakta.

– Jag visste att jag kunde så säkert att jag hade råd med ett tidsfel. Han kändes bra och laddad. Det här var hans första utomhus och första klass i år. Skönt att han höll sig i skinnet, sa Cissi.

– Leif sa att vi skulle hålla koll på tiden, berättade tjejerna.

– Daniel (Grawem, red:s anm.) är vår trognaste och aktivaste peppcoach.

Summan för GRS blev nio fel när det inbördes sämsta resultatet hade borträknats. Och inget av de sju konkurrerande lagen klarade att sätta emot, så det blev ingen omhoppning. GRS hade klarat bedriften att ta sin tredje seger av tre möjliga omgångar!

– Det måste vara första gången någonsin i elitserien som något lag vinner alla tre omgångarna, gissade Leif.

– Kul att vi har så många ryttare att välja bland, tillade Cissi.

Sundsvallslaget Näset fick 12 fel och fick rida in och hämta andrapriserna bakom det suveräna GRS-laget. De efterföljande blev oplacerade; Bollnäs trea på 20 fel, Aros fyra på 21, Högbo RK femma på 28, Piteå sexa på 30, Umeå sjua på 54 och Folkärna åtta på 74 fel.

Därmed vann Gävle ryttarsällskap förstås även serien, på maxpoängen 28 och Bollnäs blev tvåa, på 18. Så det blir Gävleborgsklubbarna som representerar den norra zonen i lag-SM på Strömsholmtävlingen i nationaldagshelgen. Då de två bästa lagen går vidare, åker de två sämsta lagen ur elitserien; Krylboklubben Folkärna RS, på 7,5 poäng och Högbo ridklubb på 9.

Högbolaget bestod på söndagen av den i år från Söderhamn värvade junioren Isabel Unger med Cocktail, fyra fel, young ridern Sofie Engström med sin Nevers de Vesquerie, 16 och Johanna Frunck med sin Jou Body Luck V, åtta.

– De var så fantastiskt duktiga mina tjejer. De red in och kämpade, nästan lyfte runt sina hästar i den svåra 1.40-hoppningen. De var helt fantastiska, underbara! Trots att de var bara tre kom vi femma. Jättebra, kommenterar tränaren och lagledaren Cia Tenggren Frykman.

Förra året vann GRS omgång 3 och även då serien.

• Ett stort grattis GRS.

– Tack, svarade alla fem i korus.

– Det gick ju bra till slut. Det var det här vi hade trott på. Det var roligt. Det blev helt omkastat mellan norrlagen i den här omgången. Hoppas vi får rida andra omgången på Strömsholm i år… Det är tur att vi har flera ryttare och hästar att ta av, sa lagledare Leif Hall.• • Vad händer nu?

– Vi ska träna, på svårigheter som brukar finnas i SM-finalen, berättade Leif.

– Vi ska träna på gräsbanan hemma i Kybacka, meddelade Cissi.

Mer läsning

Annons