Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hall och Cilvano Z i GP-final

Leif Hall kvalade till och gick till final med Cilvano Z i elittävlingarna Strömsholms Grand Prix i helgen.

Annons

Kvalet gick på lördagen i 1.50-hoppning bedömning A:0. Det var tolv hinder varav två 2-kombinationer. 35 ekipage deltog. Gävle ryttarsällskaps Leif Hall/Cilvano Z var ett och fick åtta fel för rivning av översta bommen på två hinder. 56,23 sekunder resulterade i en 24:e plats.

– Jag red ganska fort tycker jag. Vi rev i första kombinationen. Jag red innanför men kom för snävt in på A räcket så han räckte inte riktigt ut över B den ganska långa oxern (det var ganska många som rev den). Vi rev också näst sista hindret, räcke, han bara hoppade lite för lågt, berättar Leif.

Fem av ekipagen skulle bort inför finalen, som på söndagen gick i 1.50 Winning round. Det var elva hinder varav en 3-kombination. Den stora publiken var garanterad en omhoppning med minst de åtta placerade. Det blev precis åtta, eftersom endast tre var felfria i grunden. Resten blev de snabbaste av tolv 4-felarna. Leif och ”Sillen” hamnade på 14:e plats.

– Efter ett plank var det tre galoppsprång till en oxer, det tredje sista hindret, som vi rev en bom på, förklarar Leif.

Tiden blev avgörande för de sju 4-felarna så de 57,91 sekunderna gjorde att Leif och ”Sillen” kom på en oplacerad tolfteplats.

– Om vi hade fått en tidigare rivning hade jag kunnat öka, med risk för en till rivning, men nu var det ju bara två hinder kvar. Det var ganska svårt. Det klart svåraste som ”Sillen” har gått inomhus. Tävlingarna hade lockat ett bra startfält, jag tycker det var riktigt bra, de flesta i landslagets utmanartrupp deltog. Men när man är så nära blir man besviken över att man inte kom här i stället, säger Leif och pekar på resultatlistans övre halva, kommenterar Hall.

Han red egna Killigrews Emperess i lördagens kval till Lilla rundan, som gick i 1.40 A:0 med 74 startande. De blev sjätteplacerade som ett av de 14 felfria ekipagen.

– ”Emma” hoppade jätte-jättebra, jag är jättenöjd med henne på lördagen.

I fredagens 1.30 A:0/A:0 dubbelnollade de men kom utanför de 22 placeringarna.

– Hon var grym både fredag och lördag!

I Strömsholms Lilla final, 1.40 Winning round, på söndagen blev det två rivningar i början och Leif utgick.

– Hon kändes trött. Så varför då fortsätta?

• Varför valde du ”Sillen” i Stora rundan och ”Emma” i Lilla?

– ”Emma” har inte kommit tillbaka helt efter skadan och ”Sillen” har större kapacitet. Han är heller inte riktigt fullt i form, ändå kunde han göra ett så bra jobb. Han har höjt sin lägstanivå betydligt. Nu känner jag mig lite peppad igen så kanske jag startar i Inomhus-SM i vår.

• Med ”Sillen” då?

– Ja, SM går i 1.55.

Det här var årets sista tävling för Leif, nu ska båda hästarna vila.

– Det fick bli så. Jag själv ska också vila. Jag har en hälsenskada, ska få en spruta innan vi på lördag åker till Thailand i tre veckor. Jag ska sedan komma igång tidigt i stället, för det blir mycket tävlingar i början på nästa år.

Mera Strömsholm: Tierps TK:s Rebecca Milton blev med Hera femma på 0+4 fel i söndagens 1.45 A:1a GHS Young rider Cup bland 31 konkurrenter. I fredagens kval, 1.40 A:0, blev de 22:a och sista placerade på noll fel.

Gävle RS:s Cecilia Hansson blev 18:e och sista placerad med sin förstahäst Navidad i fredagens 1.40 A:0/A:0. Leif och Cilvano Z blev 49:a på fyra fel. Dessutom blev ”Cissi” 13:e-placerad med ”David” i föregående 1.30 A:0/A:0 på 0+0 fel.

Mer läsning

Annons