Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaseger för Lisa och Corazon

En glädjande hemmaseger blev det i huvudklassen 1.10 meter A:1a genom Lisa Persson med sin hoppglada häst Corazon i Gävle fältrittklubbs lokaltävling.

Annons

Av de 32 ekipagen hoppade 16 felfritt i grundomgången och fick komma tillbaka efter hindrens höjning/längning i en omhoppning om de åtta prisplatserna.

Lisa och Corazon tog bara 33,6 sekunder på sig att komma runt, vilket blev oslagbart för omhoppningens övriga åtta felfria.

• Grattis Lisa. Det här var väl det bästa du och Corazon har presterat på tävling?

– Tack. Ja det var det, (leende).

• Vilken plats var den bästa innan?

– 16:e.

• Är du 17?

- Nej 16, jag fyller 17 senare i år.

• Då var det ju en ännu större bedrift att slå alla de äldre ryttarna.

- Ja, alla gamlingarna (skratt).

Älvkarleby RK:s Micaela Eriksson tog två placeringar, den tredje med Monte Rey på 34,5 och den sjunde med egna Balou på 37,1.

Cia Tenggren red Michelle Pykäris Cumelus till femteplatsen på 35,6 för Gestrike SR och Tierps Paulina Wallin/Ozzy tog sistaplaceringen på 39,7.

Hemmaekipaget Kristin Kihlander/Looui var på sina 41 blanka sekunder det enda felfria som blev utan pris.

Från Frösåker kom enmetersvinnaren Frida Häggkvist på Flybo Souvenir och slog alla de 54 konkurrenterna. Och slog närmast, med den minsta möjliga tiondelen, Hofors Ulrica Dilén med sin Asta, som länge hade täten på som många trodde oslagbara 29,7.

Här red Cia Tenggren hem tredjeplatsen på Cumelus på 32,2 och snuvade närmast Sandra Westberg på Luke Skywalker med 1,3 sekunder, Paulina sjua med Ozzy, Älvkarlebys Johanna Lindberg/Matisse W fick dela åttondeplatsen med Frida Häggkvist på I’m Lovely och hemmatjejen Susanne Holmström var nöjd med tiondeplaceringen på sin Smirnoff Ice.

Efter de 14 pristagarna kom ytterligare tre felfria i båda faserna.

På förmiddagen gick två clear round-klasser. I 0,80 fick 20 av de 29 hästarna rosett i sina träns och i 0,90 meter 40 av alla de 58.

27 startande varav tolv blev felfria vinnare är inte heller dåligt i en meter avdelning B. Tierps nyförvärv Rebecca Taxén red Mr Unique till en felfri seger med Gävle ryttarsällskaps återvända Gabriella ”Bella” Michel på Lancelot Fortius. Med Bally Boy överskred Rebecca maxtiden med ett tidsfel på en för övrigt felfri ritt och blev trea.

Totalt genomfördes 212 starter på en hållbar bana.

Mer läsning

Annons