Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hillgren och Hall DM-mästare

Gävle ponnyklubbs Malin Hillgren och Gävle ryttarsällskaps Leif Hall blev årets distriktsmästare i hoppning i Hudiksvall i helgen.

Annons

Traditionsenligt gick Gävleborgs distriktsmästerskap i hoppning för ridhästar i 3-dagars regionala/nationella Hudik Ryttar Cup.

Juniorerna/young riders red 1.25 och seniorerna 1.40 bedömning A:1a. Malin Hillgren red sin gråskimmel Ventura of Canadian och Leif Hall red sin Killigrews Emperess.

Juniorer/young riders:

För juniorer/young riders var både Malin/Canadian och Bollnäs Irma Karlsson med sin snabbfotade Family Affair felfria. Innan de fick göra upp om DM-guldet i en försvårad omhoppning, korades Gestrike SR:s Isabel Unger till bronsmedaljör med Cocktail, som snabbast av de två 4-felarna.

Efter höjning/längning red Malin felfritt igen på 32,79 sekunder. Irma red i mål på 14 fel. Guldet till Gävle PK och silvret till Bollnäs RS.

• Grattis till guldet Malin! Trodde du på seger?

– Tack! Neej.

• Varför inte?

– Jag trodde Irma skulle vinna, hennes häst är så snabb.

Oplacerade blev i ordningen hemmaekipaget Ida Wallén/Eastwood, 4, Gävle RS:s Malin Magnusson Ström/Taika och Älvkarleby RK:s Moa Finell/Sympathie 44, 8, samt Bollnäs Josephine Verdruye/New Rose, 12 fel.

Seniorer:

För seniorer var Leif/Emma bästa ekipage på fyra fel. Junioren Irma Karlsson var med även här, men på Cornesco LJ och fick 8 fel. Den tredje som genomförde grundomgången var Leifs elev Lovisa Bartholf med sin Magic, 12 fel. Fjärde deltagare var Söderhamns HK:s Hannah Åkerblom/Byzance som inte fullföljde. Leif hade rena guldläget som sista startande. Han skulle vara bättre än 8 fel för att vara guldmedaljör. Om han också skulle ha ridit i mål på 8 fel måste en omhoppning utan höjning/längning till för att kora en distriktsmästare. Ritten var felfri ända till sista hindret där översta bommen åkte med!

Därför blev det ingen omhoppning. Därmed gick både guld- och bronsmedaljen till Gävle RS. Irma fick silvermedaljen även här och var dubbel silvermedaljör som tvåa i båda distriktsmästerskapen.

• Grattis till guldet Leif! Kommentar!

– Tack! Jag är nöjd naturligtvis. Även om det kändes lite stolpe ut i de båda 1.40-klasserna. Hon hoppade bra hela helgen trots att hon hade en klen febrig ryttare på ryggen och att hon själv var dålig i magen. Hon är en kämpe i alla väder!

Mer läsning

Annons