Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högbo tog storslam i Timrå

Högbo dominerade stort i helgens regionala/nationella ponnyhoppningar på Timrå ridstadion.

Annons

Dels lagseger i premiären i ponnyallsvenskans elitserie. Dessutom tog alla fyra lagryttarna Fanny Ericsson, Ida Oskarsson, Emily Engström och Jennifer Gellerstedt en individuell seger vardera, plus övriga placeringar.
Lag-SM hägrar…

Fanny Ericsson/Beats Me vann Medelsvår B 1.00 meter, Ida Oskarsson/Indus Dreams vann Lätt A 1.00, Emily Engström/Munsboro Panda vann Medelsvår B 1.10 och Jennifer Gellerstedt/Baltazar vann Lätt A 1.10.

Av de nio lagen i Zon Polar var bara Högbo och Piteå felfria i grundomgången och fick göra upp om segern i en förhöjd omhoppning.

Högbo drog det längsta strået och vann på summa noll fel och Piteå fick åtta fel. Högbolaget bestod av i startordningen Fanny Ericsson/Beats Me kategori B, Ida Oskarsson/Indus Dreams och Emily Engström/Micis Diana kat C, samt Jennifer Gellerstedt/Antonio kat D.

Det nya inlånade ekipaget från Gävle fältrittklubb, Fanny Ericsson/Beats Me, startade först i Högbolaget. Den första elitseriestarten medförde en viss nervositet för Fanny. Efter en klockren första halva av den tekniska banan ställde en mur nära kortsidan till med ett stopp för hennes Beats Me. Sedan gick de som tåget efter det.

Nästa lagryttare var Ida Oskarsson på Indus Dreams – för tredje året. Ida är känd som en rutinerad elitlagryttare, då hon varit med på sin Indus i alla år och omgångar som Högbo startat i elitserien. Hon gick in och red en säker nolla.

Sedan var det Emilys tur. Även hon är väldigt rutinerad i dessa sammanhang. Efter det att Emily har haft en del otur med sina ponnyer har hon nu äntligen friska ponnyer. Och då är hon verkligen att räkna med. Emily är i ett guldläge som nu har två fantastiska ponnyer att välja mellan - gamle Munsboro Panda och nya Micis Diana. I laget red hon Diana med luft emellan på varje hinder och Högbo hade två nollor.

Nu skulle det avgöras. Jennifer hade pressen på sig att rida nolla på sin Antonio, eftersom Piteå redan var felfria. Antonio är en svårriden herre, men med Jennifers rutin och koncentration gick de in och nollade till HRK-arnas jubel. Högbo och Piteå till en förhöjd omhoppning om segern!

Piteå fick äran att börja: Cornelia Johansson fyra fel. Fanny Ericsson gick in mycket mer avslappnad i omhoppningen och red en fin nolla.

Andra rundan blev en match mellan Ida och Ida. Piteås Ida Olsson fick även hon fyra fel. Ida Oskarsson red ännu en snygg och felfri runda.

Denice Johansson red nolla och höll hoppet uppe för Piteå, som då hade 4+4+0 fel. Emily fick ett riktigt ”skitpet” på muren från andra hållet och Högbo hade 0+0+4 fel.

Olivia Nordberg drabbades av fyra fel för ett pet och det stod klart att Högbo hade vunnit. Nu kunde Jennifer för en gångs skull rida en avslappnad runda och nollade.

•Grattis Högbo ridklubb. Segerkommentar:

– Tackar. Inför vår sista ritt i grundomgången låg vi på sjunde plats med 0+0+4 fel. Jag kände mig inte så nervös trots allt., för jag såg att Jennifer var så koncentrerad. När vi väl kom till omhoppningen var vi (jag och tjejerna) segervissa. Med tjejernas vinnarskallar kände jag på mig att det skulle bli vinst…! Jag har stora förhoppningar och förväntningar på tjejerna och deras ponnyer och de gjorde som vi hade planerat, säger lagledare Fredrik.

– Tackar. Tjejerna har gjort en fantastisk prestation, dom har ju trots allt ganska mycket press på sig från förra årets jättefina insats i lag-SM. Vi har tränat målmedvetet hela vintern så helgens fina resultat var ett skönt kvitto, säger tränare Cia.

• Vad händer närmast?

– Nu tränar vi och laddar med Cia Tenggren Frykman inför omgång 2 i Sundsvall om en månad. Fanny tränar för Cissi Hansson. Vi ska ha en lagträff innan, utan ponnyer, då vi ska in till Söders Fight Gym och träna igen, är Fredriks svar.

Mer läsning

Annons