Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jacqueline och Fantazie etta och tvåa

Hemmatjejen Jacqueline Larsson vann och blev trea med Elin Gustavssons C-ponny Fantazie i Gävle ryttarsällskaps traditionsenliga lokaltävling i hoppning på Alla helgons dag.

Annons

Det var dagens högsta klass, Lätt B kategori C 0.90-hoppningen, som Jacqueline Larsson vann med Fantazie. Den andra placeringen tog Mia Ericsson med Gävle ponnyklubbs lektionsponny Munsboro Ponto. Det skilde 1,22 sekunder mellan dem. Dessa var två av de fyra ekipagen som nollade i båda faserna.

Lördagen den 3:e november var Jacqueline Larsson på Gävle ryttarsällskaps lokala hopptävling för ponny. I LC kom hon trea och i LB vann hon tillsammans med ponnyn Fantazie.

Tredjeplaceringen tog Jacqueline och Fantazie i mittklassen Lätt C kat C 0.80. Närmast slagna av Tierps Johanna Nygård på sin Munsboro Elaine och närmast över Gävle ponnyklubbs lektionsponny Groch med Isabelle Sundström i sadeln. Ringnäs Isabell Andersson/Munsboro Cavanagh vann den 16 ekipage stora kategorin, varav tio var felfria i båda faserna.

Södra Dalarnas Ylva Falkeström blev dagens dubbelsegrare, men med två olika D-ponnyer: Hon vann Lätt B 1.00 meter med Åstratorps Memory och Lätt C 0.90 med Odalia. I den högsta närmast över Gävle PK:s Lisa Larsson/Dimmer. Högbos Elin Wallin/Sherry och hemmaekipaget Frida Rosén/Ali Lee tog hand om de femte (näst sista) respektive sjätte (sista) placeringarna av de totalt sju dubbelnollorna av 22 möjliga. I den lägre klassen vann Ylva närmast över ponnyklubbens Sofia Månsdotter Kjerstensson/Munsboro Isobella och Lisa Larsson/Dimmer. Ytterligare en av GPK:s lektionsponnyer tog placering, Hobsun blev här sjua med Liliana Westberg. Just de åtta dubbelnollorna fick dela på priserna i den 32 startande långa D-kategorin.

Mera GPK: Ronja Frans/Gripsvads Pedro vann Lätt B kat B 0.80 på 0+4 fel.

B-kategorin i Lätt C 0.70 vanns av Storvik Ovansjö ridklubbs Emma Johansson (Idas lillasyster) med sin Ultra. Och varför skulle inte en till av GPK:s ridskoleponnyer också ta hem en placering? Valdo gjorde det med Tova Adebäck i sadeln

Inledande Lätt D 0.60-0.80 meter gick i bedömning A:stil.

Gävle ponnyklubbs Alva Adebäck/Done It Again vann kat B på 56 stilpoäng, men även de efterföljande placeringarna gick till klubben, genom Tova/Valdo, 55,5 och Elina Månsdotter Kjerstensson på ridskoleponnyn Robin, 53.

Hemmaseger blev det i kat C genom lektionshästen Snowman med Sigrid Hjelm Redin i sadeln. På klassens högsta poäng, 58! De återstående prisplatserna gick även här till ponnyklubben, genom Johanna Brodin/Chagill, 57 och lektionsponnyn Groch med Cornelia Lindberg, 54,5. Att hälften av de elva placeringarna i stilhoppningen gick till Gävle ponnyklubb är en bra bekräftelse på ryttarnas stilfullhet.

Mer läsning

Annons