Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Josefine höll stilen i sin första riktiga hopptävling

14-åriga hemmatjejen Josefine Sandberg var med i sin första riktiga hopptävling i Gävle ryttarsällskaps (GRS:s) Allhelgonahoppning på lördagen – och vann direkt. Hon red lektionsponnyn Harry och fick hela Lätt D-klassens högsta stilpoäng!

Annons

Det var ponnyekipagen som tävlade på lördagen i traditionsenliga 2-dagars lokaltävlingen Allhelgonahoppet i Lervik. Inledande Lätt D avdelning A hade bedömningen A: stil, så de med minsta lika antal fel skiljdes åt genom stilen, som dömdes av banbyggaren Åse-Li Sterner, Hudiksvall.

GRS:s Harry är en 12-årig korsningsponny som tillhör kategori D. Därför var han en av de tolv som hoppade de högsta hindren, 0,80 meter. Han hoppade felfritt och Josefine Sandberg red så stiligt att hon belönades med hela 57 poäng. Som tredje startande tog de ledningen och vann.

– Jag glömde bort att det var stilbedömning och så kom de ut och sa att jag ledde. Jag trodde inte på det och att jag till och med vann trodde jag inte alls på. Det var jättekul! Det var första gången som jag hoppade bana på den höjden, berättar lyckliga Josefine för Sporten.

Hon tränar för GRS-instruktören Caroline Brodin.

Den första starten någonsin i en hopptävling gjorde Josefine i KM 2010, också med Harry. De vann direkt och blev klubbmästare på 0+0 fel.

Innan dess tävlade Josefine under året i dressyr med lektionsponnyn Jackie i GRS:s lag i Ponnyallsvenskans division 2.

– Vårt lag blev trea, trea och fyra i omgångarna, sammanlagt fyra. I år har jag inte tävlat över huvud taget.

• Varför?

– Jag vet inte, svarar Josefine själv.

– Hon har inte vågat fråga, skrattar kompisarna.

– När jag frågade Kine i somras sa hon att jag kunde vara med på den här hösttävlingen. När jag senare frågade igen fick jag anmäla mig på Harry.

• Gör du uppehåll i ett år igen nu?

– Neej (fniss).

Mer läsning

Annons