Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin och Elin dubblade i dressyr

Dubbelsegrare i 2-dagarsmeeting i dressyr i Österfärnebo blev Högbo ridklubbs Karin Johansson Hjern med sin A Capella. Klubbkamraten Elin Dufva blev dubbeltvåa med mammas nya Piraten.

Annons

Österfärnebo ryttarsällskap arrangerade 2-dagars dressyrtävlingar för ridhästar på Vretabanan i helgen. Lördagen var lokal.

2-dagarsmeetingets dubbelsegrare blev Karin Johansson Hjern/A Capella. Ekipaget vann även lördagens huvudklass Lätt A:1 på 67,895 procent. Därmed slog Karin närmast klubbkompisen Elin Dufva på sin Pirat med 0,263 procent och ytterligare tio startande.

Då hade Elin och Pirat redan blivit tvåa även i den andra av två Lätt B:1 på 69,310 procent. Slagna av Knivstaortens Emy Berger/Zophie M.Ge på dagshögsta 72,069 och hade slagit 13 andra.

Elin berättar:

– Jag och mammas nya häst Pirat blev dubbeltvåor. Där vi trots att regnet stod som spön i backen kämpade ihop 69,31 procent i Lätt B:1 och slutade på en andraplats. Och i Lätt A:1 fick vi 67,63 procent och slutade även där på en andraplacering. Vann A:1-an gjorde min klubbkamrat Karin Johansson Hjern, som på sin A Cappella red ihop en poäng mer än mig och Pirat.

Hemmaekipaget Sandra Karttunen/Dra Tamm vann och blev trea:

Det blev seger i den första Lätt B:1-an på 66,207 procent, med Högbos Jennifer Hietala på sin nya Sandalwood som trea och Årsundas Åsa Öhlander med sin Allumette som fjärde pristagare i den 14 ekipage stora klassen.

Det blev tredje placering för Sandra och Dra Tamm i inledande Lätt C:1 delad med Åsa och Allumette på 64,444 procent. Maria Sedvall/Quero, Kilafors, vann över ytterligare tolv ekipage, på 68,519.

Hoforstränaren Christina Lundin dömde de två första klasserna innan hon på hemvägen till Falun trimmade Frida Andersén/Herta inför söndagen.

Mer läsning

Annons