Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klara från Högbo fyra i hopp-SM

Fyra gästrikeryttare har deltagit i årets Utomhus-SM i ponnyhoppning i Årsta-Runsten det gångna veckoslutet.
Allra bäst gick det för Högbo ridklubbs lilla kategori B-ekipage Klara Hammarström/ Munsboro Swap Shop som blev SM-fyra totalt.

Annons

Alla tre SM-klasserna gick i medelsvår B 1.00 meter för B-ponnyerna fredag, lördag, söndag. Kval 1 på fredagen gick i Medelsvår B 1.10/1.20 för C- och D-ponnyerna, varefter kval 2 på lördagen och finalen på söndagen gick i Medelsvår A 1.20/1.30.

Högbo ridklubbs Klara Hammarström blev fyra i SM-finalen med B-ponnyn Munsboro Swap Shop.

Det med summan 7,7 felpoäng efter tre omgångar: 6,8, 0,9 och 0.

Dagstorpsortens Maja Feuk/Rock Di tog guldet på noll, Skästas Ella Björklund/Kulltorps Yrrol silvret på 1,6 och Västerviksortens Ebba Larsson/Ard Chuan Delight bronset på 2,6.

I fredagens SM-kval 1 red Klara Törnblommesländan felfritt på 56 stilpoäng och kom delad tolva med två andra. Med Munsboro Swap Shop fick hon fyra fel/60,0 poäng och kom 29:e.

I lördagens SM-kval 2 red hon felfritt på Swap Shop, fick 54,0 poäng och kom tia = först utanför placering. Med Törnblommesländan blev hon utesluten.

Sammanlagt låg hon på 15:e plats med Swap Shop på 7,7 fel.

Till finalen måste de som red två ponnyer välja en. Klara valde Swap Shop. De hoppade felfritt och behöll sina 7,7 fel. Högbo RK:s Klara och Munsboro Swap Shop blev därmed totalt fyra i årets Utomhus-SM.

Klaras storasyster Mathilda Hammarström, också tävlande för Högbo RK, blev totalt nia i SM-finalen med C-ponnyn Munsboro Cross på summa 38 fel.

I fredagens SM-kval 1 fick de tolv fel och kom 24:a.

I lördagens kval 2 fick de tio fel, 49,0 stilpoäng och kom åtta. Efter detta låg de sammanlagt på 14:e plats med summa 22 poäng.

I finalen fick de 16 fel och totala 38 fel räckte till en niondeplats i SM.

Mathildas tvillingsyster Amanda Hammarström, också tävlande för Högbo RK, red Misty i kval 1 men de blev uteslutna.

Gestrike sportryttares Emily Engström och hennes C-ponny Micis Diana hamnade på en total 10:e plats.

– I första kvalet var Diana pigg och kickade ned tre bommar, men kändes jättefin, säger hon.

– I andra kvalet hade banbyggaren Maria Alfredsson byggt tufft och utnyttjat upp- och nerför på den stora gräsbanan. Emily och Diana kämpade sig runt, men kickade ner några bommar och rev sista då mjölksyran slog till, säger pappa Håkan.

I SM-finalen var det en lika svår och tuff bana, det var bara 15 ekipage kvar som hade tagit sig runt. Emily och Diana var först ut, rev tyvärr ettan och kom fel in i trekombinationen och bommarna föll. Men resten av banan flöt på och Diana kämpade. De var ett av de tio ekipage som var kvar, resten var uteslutna. Det resulterade i en total 10:e-plats i SM.

Mer läsning

Annons