Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubbhästen Fissur slog alla de privata

Hemmaridskolans lektionshäst Fissur vann Lätt C:2 med Emma Sjöberg, när Gävle ryttarsällskap arrangerade fyra klassers lokaltävling i dressyr i ridhuset.

Annons

Därmed slog Fissur såväl Storvik Ovansjö RK:s ridskolehäst Ikaros som alla de 19 privatägda och privatridna hästarna.

Uppsala dressyrsällskap tävlade huvudklassens, Lätt A:2, vinnare Sara Husén för på Lili Marlene. Resten av segrarna tog hemmahästen Renaldo hand om:

Först i Lätt B:1 med junioren Saga Lindberg på hela 71,724 procent! Därefter i Lätt A:1 med mamma Malin i sadeln på dagshögsta 71,842.

I Sagas klass var det enbart gästrikar, 35 stycken. Närmast slagen av unga Saga blev Elin Evertsson från Hofors med sin fälttävlanshäst Flowerhill Presence med 3,103 procent.

Och ”Fältis” Lina Strandberg blev trea med sin Fabulous Kiss på ytterligare 0,345 procent mindre. Från Österfärnebo kom Sandra Karttunen på Yvonne Carelands T-Quila, blev här fyra och innan dess trea.

Med 0,789 procent vann Malin A:1-an närmast över klubbkamraten Marianne Stålnacke på sin Medina.

Emma Sjöberg red GRS-kamraten Berit Lindahls Vasco på 63,684 procent och blev trea. Därmed var det en hemmatrio på prispallens topp. Bland de efterföljande tre delade fyrorna på 62,632 procent fanns - läs och häpna - A:2-vinnaren!

Av dagens 20 placeringar stannade åtta kvar hemma i GRS och på Lervik. De som inte redan nämnts var Gabriella Michel/Lancelot Fortius och Linda Larsson/Santa Wilbur von Bay, samt Klara Wirdby/Fallerina (delad sjua med fyra).

73 startande är en bra siffra för Gävle ryttarsällskaps inomhusdressyr och mer lär det bli när hästarna i fortsättningen kommer att tävlas ute i friska luften på den nya välgjorda utebanan. De ryttare som hittills provat är begeistrade.

Mer läsning

Annons