Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif Hall på praktik i Globen

Leif Hall är internationell banbyggarkandidat. Därför gick han i helgen med som praktikant i Stockholm International Horse Show 2011 i Globen.

Annons

En av landets A-banbyggare är Leif Hall i Gävle, som får designa hoppbanor upp till och med svenska mästerskapen.

Men han vill gå längre. Det är internationella tävlingar som hägrar. Därför har han nyligen gått en första utbildning i tyska Aachen. Sex internationella tävlingar ska han praktisera på innan nästa kurs. Globen i helgen var den första. Med internationelle banbyggaren Peter Lundström som handledare, när han designade hoppbanorna i Stockholm International Horse Show.

– Man får en inblick i internationella tävlingar när man går med banbyggaren, säger Leif.

• Hur du upplevde praktiken, Leif?

– Stockholm International Horse Show är en unik tävling. Show med tävlingsinslag. Jag ingick i en hindergrupp under en gruppledare. Vi var sex personer i varje grupp. Alla vi sex, med kunnande och erfarenhet, hade hand om trekombinationen och ett enkelhinder. Lite skillnad mot en vanlig tävling hemma i Gästrikland där det kanske inte är fler sammanlagt på hela banan, varav kanske en är kunnig och inte de övriga.

– Det var ett pressat tidsschema med stressmoment. Varje dag byggde vi upp banorna så ryttarna fick gå dem och så rev vi för shownummer och sedan byggde vi upp samma banor igen. Allt var ju tidsangivet och skulle vara klart för nästa programpunkt exakt på minuten. Men mellan de stressiga momenten hade vi långa pauser. Vissa av funktionärerna jobbade med att bära in och ut material till annat än hoppningen också, som till exempel körningen.

– Jag lärde mig inte så mycket, men det var nyttigt att jobba med en så här unik tävling med ett spikat tidsschema för en 3-dagars show med tävlingsinslag.

Mer läsning

Annons