Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leifs första 1.50-placering med lånehästen Cilvano Z

Leif Hall tog sin första 1.50-placering med Cilvano Z i Dala Hoppet på riksskidstadion Lugnet i söndags.

Annons

Falu RS arrangerade traditionen regionala/nationella Dala Hoppet på Lugnet i Falun.

Detta avrundades efter fyra dagar på söndagskvällen med huvudklassen 1.50 i två omgångar A och A:0 med Winning round. Av de 13 ekipagen var fyra felfria i den första omgången, varav Gävle ryttarsällskaps Leif Hall/Cilvano Z var en. I den andra omgången om lika många placeringar blev det åtta fel för ”Sillens” två rivningar och fjärdeplatsen var säkrad. Marlene Lindblad, Enskede, stod för två av ritterna.

Med Corde var hon ensam nolla och ett säkert segerekipage. Take It Easy tog hon tredjeplatsen med på 62,38 sekunder, slagen av John Hickey, Årsta-Runsten, Ian på överlägsna 51,14.

Detta innebar den första 1.50-placeringen för Leif Hall med Cilvano Z, som han förfogat över i 2,5 år nu.

– Äntligen. Han har haft flera bra rundor, 4-felsrundor. Det har känts bra, men en bom har trillat ned. Det känns skönt att få den här placeringen, att få se att det går. Därmed får jag rida ett år till i elittävling. I år rider jag på förra årets placering med ”Emma” (Killigrews Emperess), kommenterar Hall.

Leif debuterade i 1.50 med Cilvano Z hemma på Norrvidden Horse Festival förra året (åtta fel). Därefter följde Högbospelen (fyra fel), Sundsvall två klasser (4 fel i båda) och hemmatävlingen på travet, Gävle Horse Show, i september, (8 fel). I år blev det 8 fel hemma på Horse Festival och i Högbospelen 12 fel i den första och 4 i den andra. Cecilia ”Cissi” Hansson, också Gävle ryttarsällskap, tog fyra placeringar.

Med förstahästen Navidad tog hon på fredagen åttonde placering i 1.30 A:0 på noll fel bland 65 konkurrenter. Gävle FRK- och Högbotränaren Pontus Westergren vann med Lasso.

– ”David” kändes bra. Han var väldigt glad och lekte när han fick gå någon lägre klass än han brukar gå, säger Cissi.

I lördagens 1.50 A:0 var de felfria runt hela banan, men råkade riva översta bommen på det allra sista hindret.

– Han bockade i landningen på näst sista, då det var relaterat avstånd till sista hann jag inte få ordning på honom inför sista. Han hoppade kanon - helt fantastiskt! Han var grym! Det känns ju lovande inför lag-SM, verkligen. Hoppas vi kan bevara formen.

Efter att ha ridit Mr Muscle under en längre tid köpte Cissi honom för några veckor sedan av stall- och klubbkompisen Hanna Skogsberg.

På fredagen hoppade de 1.20 och 1.30 med placering i båda. 10:e i den ena halvan av den delade 1.20 två faser A:0 på 0+0 fel, som vanns av Storbyns Elin Bjurenvall/Escutasi, närmast över Högbos Johanna Öberg/Spirello. Tierps Sandra Jacobsson/Little Prince 12:a. Delad femte i den ena halvan av 1.30 A:0 med Bollnäs Irma Karlsson/Cornesco L. Cissis klubbkamrat Evelina Melin blev 14:e pristagare med Amontillado. Vinnare Antonia Lönberg, Märsta, Olympus.

– Vi hade två bra rundor på fredagen. Mr Muscle hoppade mycket väl, inför det att han skulle debutera i 1.40 på lördagen.

1.40 två faser A:0 stod på programmet.

– Där kom vi femma på 0+0 fel. Jätterolig debut! Han hoppade runda fina språng! Det känns verkligen som att det finns några växlar till i honom, om han får lite rutin, säger Cissi glatt.

Amanda Kjellberg, Borlänge, RS Donna Karan vann över ytterligare 71 konkurrenter.

Sandra Höglund var ytterligare en GRS-are som tog placering. Med sin enda Lamborghini SN blev hon sjua i lördagens 1.20 två faser A:0 bland hela 95 konkurrerande ekipage. Ett av dem var Sandra/Prince på 20:e placering, också på 0+0 fel. Bäst var Pontus Westergren/Lasso som här tog sin andra seger.

Johanna red sin Spirello felfritt i klassens avdelning B och delade segern med nio övriga felfria.

Som Sporten kunde berätta i fredagstidningen vann GRS-junioren Elin Larsson den inledande 1.10-hoppningen i två faser A:0 på torsdagsförmiddagen med sin häst Toy Boy över 65 övriga ekipage.

Älvkarleby RK:s Lisa Liljeqvist blev fyra med sin nya Liness 0004 och Gävletjejen Alexandra Idehäll, tävlande för Årsta-Runsten, blev sjua med Eva Sarlinds Qantas.

Det här var Elins första seger med Toy Boy.

– Förra året var hon sex och vi tävlade enbart i avdelning B, i 0.90, 1.00, 1.10, 1.20 och två gånger i 1.30. I år har vi tagit placering i både 1.10 och 1.20.

• Vad är skillnaden i år jämfört med förra året?

– Man har ju börjat satsa lite mer i år.

• Toy Boy och du startade mot slutet av den 66 ekipage långa klassen och hade ledartiden att pressa. Om du istället hade ridit i början, tror du att ni hade vunnit då också?

– Jag hade ridit samma vägar ändå.

Elins och Toy Boys nästa tävling blir Strömsholm i nationaldagshelgen.

• Vad är årets mål?

– Att vi blir säkrare i 1.30.

Mer läsning

Annons