Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lina och For Money vann sin första 1.10-start på tid

For Money köpte Storvikstjejen Lina Wallin i augusti förra året. I lördags vann de 1.10-hoppningens vinnare i Gävle fältrittklubbs lokaltävling.

Annons

Högbo RK:s Lina Wallin kommer från ponnytävlandet över på sin första ridhäst. Huvudklassen vann hon med For Money på noll fel i båda faserna. De gjorde det på överlägsna 33,9 sekunder i sin andra avdelning A på tid.

En annan Wallin blev närmast slagen, Tierps Paulina på Charonne, 63,8. Och efter en dubbel Wallinare blev det en dubbel Cissi Hansson; trea med Orley, 37,3 och fyra med Bagheera Montana, 39,9. Cissi blev även sjundepristagare med Jumping Jack Flash som snabbast i klassen, men med fyra fel i Fas 2. Kanske just därför…? Cissis för året nya klubbkamraten i Gävle RS, Lena Sjöström, blev femma med Patrisso. Alla de 34 föranmälda ekipagen kom till start.

Den första avdelning A gjorde Lina och 6-årige For Money (efter For Feeling – Democritos) i enmetershoppningen, också med två A:0-bedömda faser. Men för dem blev det bara en fas på grund av ett nedslag.

– Det här var första rivningen på tolv starter, påpekade Lina.

Ulrika Lundsten blev den glada vinnaren med nya Melanie C (efter Opius – Urbino).

Med den minsta möjliga tiondels sekunder närmast över Paulina Wallin/Charonne, som här tog sin första andraplacering av dagens två.

Nämnvärd är trean Frida Karlsson från Valbo, som gravid styrde runt sin erfarna avelsmärr Sexy Rexy till en tredjeplats för GRS. 49 av de 53 förhandsanmälda deltog, varav 14 dubbelnollade och bara Lena Sjöström/Patrisso blev utan pris.

Clear round-rosett hakades i tränset på 17 felfria hästar i morgonens 0.90-hoppning.

Ridhusbotten i Sofiedal var så bra preparerad innan tävlingen och sladdades mellan varje klass så att det höll hela dagen och var det bästa någonsin i GFRK:s historia.

Bengt Carlsson

Mer läsning

Annons