Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Madde och Fanny glada pristagare

Vilket radarpar! Hemmatjejerna och kompisarna Madeleine Ljunggren och Fanny Eriksson var de som tog hand om placeringarna med sina ponnyer i Lätt A:1 kategori D i Högbo ridklubbs regionala dressyrtävling på söndagen.

Annons

Madeleine Ljunggren red sin fuxige 9-årige new forest-valack Zacharias till segern på 65,658 procent. Fanny Eriksson var den andra gästrikeryttaren och hon red hem andrapriset på sin skimlige 11-årige connemara-valack Lindens Angus på 63,158. När radarparet "Madde" och Fanny nöjt skrittade av ponnyerna på framridningsbanan höjde de sina segervittriga högerarmar i luften när Märtha Nilsson rapporterade procenten i högtalarna.

Att de båda pristagarna i Lätt A:P1 kategori D var gästrikar märktes det inte mycket av för de åskådare som inte kände dem: Vinnaren Malin Lönn från Sandviken, bor längs Högbovägen och hennes tyska 18-åriga fuxsto Casiopeia 2 i Östanbyn. Men i start- och resultatlistorna representerar de i år Rånäs RK. Segerprocenten blev 66,842. Tvåan Frida Söderström och hennes sju år unga bruna valack Okidoki bor i Valbo. Men klubbtillhörigheten är i år Segersta SR. 64,737 procent var värt andraplaceringen.

Lätt A:P1-ans kategori B och C bestod av två ekipage vardera och tävlade mot varandra. Segern gick till Luleå genom Ida Åhman med sin 9-åriga bruna new forest-valack Eros, kategori C, som det enda godkända ekipaget på minst 60 procent (63,289).

I alla fall till Hälsingland gick segern i Lätt A:1 kategori C: Bollnäs Victoria Falck Brismark blev med sitt 15-åriga bruna new forest-sto Ängsgårdens Gipsy det ena godkända ekipaget (61,053).

B-kategorin vanns av Rådmansös Matilda Jakobsson på sin svarta 8-åriga valack Adfer Mr Marmite, 63,421 procent.

Mer läsning

Annons