Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin bästa gästrike när Horse Festival drog igång

Hemmatjejen Malin Magnusson Ström blev bästa gästrike när hon i 100 ryttares konkurrens kom tvåa i inledande 1.10-hoppningen i 4-dagars Norrvidden Horse Festival i Gävle.

Annons

Malin Magnusson Ström, 20 år, red sin Maloo, 7, i sin första regionala tävling. De hade nr 50. Kristin Eriksson, Heby, Clarice Q, hade ledningen på 23,39 sekunder. Malin och Maloo klockades till 25,42 och gick direkt upp som tvåa. Den långa klassens näst bästa resultat kvarstod även under den återstående halvan.

• Grattis Malin, berätta!

– Det här var hennes regionala debut, så jag hade inga planer på att ta placering. Jag hade inte tänkt rida så fort. Det kom som en överraskning att tiden räckte och vi gick upp på andraplatsen på en gång.

• Det har var alltså ert bästa resultat någonsin?

– Ja, vi har bara tävlat i lokaltävlingar fram tills nu. Första gången vi startade i 1.10 avdelning A vann vi i Ockelbo i höstas. Men det här känns mycket större, vår första regionala klassen med så många starter och vi lyckades ta placering.

Det var i fjol som Malins hästar Korall och Calabria såldes. Mamma Eva hade köpt Maloo som 3-åring av Eva och Björn Andersson, Gurresta, Knivsta. Eva har utbildat och vidareutvecklat henne.

Eva berättar:

– Vi har försökt matcha henne försiktigt, tagit det lugnt och inte jäktat på. Det var bättre att skynda långsamt. Med Malin gör Maloo väldigt jämna resultat. Maloo tycker om att tävla. Och Malin har utvecklats mycket som ryttare.

Malin går årskurs 3 på Realgymnasiet i Gävle och har nyss kommit hem från en månads hästpraktik i Tyskland, där hon fick rida fem hästar om dagen.

Malin bor hos pojkvännen Johan i Hofors och Maloo bor hemma på Magnusson Ström-gården i Näset-Sjövik, Torsåker.

Malins ordinarie tränare är Gävle ryttarsällskaps Leif Hall en gång i veckan. Hon tycker att hon har fåt bra hjälp när hon praktiserat hos Fredrik Spetz, Norrköping.

På lördag debuterar Maloo i 1.20 med Malin i Norrvidden Horse Festival.

– Då är det nationellt dessutom, påpekar hon.

Närmast slagen av Malin och Maloo blev på torsdagen Linnea Zachrisson, Högbo RK, Z-Beata på 25,71.

Därefter följde en lång rad av placerade hemmaekipage i de A:0-bedömda två faserna: Fyra Elin Larsson/Toy Boy, därefter i ordningen Lisa Larsson/Sirius, Sandra Höglund/Secret Rose, Camilla Johansson/Clear Boy, Veronica Sroka/Cuwento, Anna-Mia Nordh/Prix av Ena, samt Cecilia Hansson/Jumping Jack Flash och All For You, Värda att nämna där mitt i av dem är Sandra Björn/Neuton, Hofors och Gävletjejen Alexandra Idehäll, som i år tävlar för Årsta-Runsten sportryttare, här på Qantas.

Dagens andra och sista klass var 1.20 A:0. Sissela Smith, Heby, Bahia Cabana tog ledningen i ett tidigt skede och förblev oslagbara av de 67 konkurrenterna. Hemmaekipaget Evelina Melin/Amontillado blev det bästa från Gästrikland/Norduppland som tia.

Närmast därefter Sissela Smith på April Love 2 K, Cissi Hansson med Bagheera Montana och Jumping Jack Flash, samt det 16:e-placerade hemmaekipaget Maya Nordlund/Abbey Girl, också felfritt.

Många fina placeringar för de många hemmaryttarna alltså i den första tävlingsdagen av fyra i Gävle ryttarsällskaps 27:e upplaga av Horse Festival.

Mer läsning

Annons