Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin Nilsson vann dubbelt

Precis som på lördagen vann Malin Nilsson, Årsta-Runsten, Prizilla även söndagens 1.50 i Norrvidden Horse Festival och blev därmed meetingvinnare.

Annons

Norrvidden Grand Prix, söndagens 1.50-hoppning A:1a Winning round, var 4-dagarsmeetingets huvudklass. Nio ryttare startade och tre skulle placeras.

Alla åskådarna på de fullsatta ridhusläktarna var garanterade en omhoppning med minst tre ryttare. Tidigare vinnaren i årets festival, Niklas Jonsson, Örebro FRK, Amorina och Caroline Kamensky, Skästa, Caillou Z var de felfria i grundomgången. En 4-felare skulle göra dem sällskap i omhoppningen; Malin Nilsson/Prizilla var snabbare än John Hickey, som i år tävlar för Årsta-Runsten, på Ian. I den rafflande omhoppningen drabbades Malin och Prizilla av ett nedslag igen, Caroline och Caillou Z fick ett denna gång. Niklas och Amorina utgick. Malin vann på 29,94, Caroline blev tvåa på 30,82.

1.40 i två faser A:0/A:0 vann Caroline med Tiesto. Björklinges Niklas Ålund blev tvåa med Acatchi och blev meetingets bästa junior/young rider. Hemmahoppet Sandra Höglund i GRS blev med sin Lamborghini SN trea och bästa gästrike som den enda placerade i den 69 ekipage stora klassen. Bollnäs Gabrielle Young Shing Pettersson blev sexa med Cardzilla, bästa hälsingeryttare och näst bästa Gävleborgare.

I den sista 1.25 bedömning A:0 ”tröstklass” var det 76 ekipage som passade på att försöka avsluta meetinget på den lägre höjden. Nathalie Adelborg, Jump Club, Willi von Wilczek vann och Älvkarleby RK:s Nina Göransson blev tvåa med uppfödaren Sara Donnerståhls Emmy Sky. Gävle ponnyklubbs Malin Hillgren kom trea med sin Ventura of Canadian.

Även hemmatjejen Cecilia Hansson fick rida med i ärevarvet som femma på Mr Muscle. Hennes klubbkamrat Mia Lundbäck med sin Captain Jack blev sjua. ”Cissi” Hansson nöjde sig inte med ett pris; hon blev 15:e med Bagheera Montana, samt 19:e och sistapristagare med All For You. Lyckat nog blev det just de 19 felfria som fick dela på priserna. Ett felfritt minne från Horse Festival 2011.

Så här gick det i de tre rena unghästklasserna:

Tierps RK:s Linda Eriksson var med Canberra S.E en av de tre felfria vinnarna i 1.30, med Luxembourg S.E en av de fem felfria vinnarna i 1.20 och belastades med ett tidsfel på Canberra S.E och blev sjätteplacerad. Hudiksvallstjejen Sabine Persson, som tävlar för GRS, fick fyra fel med Insentia SP och Gävletjejen Alexandra Idehäll, som i år gått från GRS till Årsta-Runsten, fick fyra fel med Da Camielle, fick dela på segern i 1.25.

Mer läsning

Annons