Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mängder med placeringar i Umeå

Maya Nordlund vann även individuella 1.30-hoppningen i Umeås 3-dagars och Leif Hall vann 1.40. Inklusive lagsegern gick tre segrar till Gävle ryttarsällskap. Och massvis med övriga placeringar.

Annons

GRS:s lagledare och tränare Leif Hall vann den efterföljande 1.40-hoppningen med Cilvano Z.

Det var lördagens 1.40 efter lagklassen som GRS:s lagledare och tränare Leif Hall vann på fyra fel för en bom ner i den A:0-bedömda förstafasen, så inget av ekipagen gick vidare till den andra.

Det var fredagens 1.30 som Maya Nordlund vann med sin L’Etoile de Bol över 33 konkurrenter. Maya spöade närmast klubbkompisen Cecilia ”Cissi” Hansson på sin förstahäst Navidad med 31 hundradels sekunder. Även Leif dubbelnollade med sin förstahäst Killigrews Emperess och kom femma. Cissi tog en till placering, den nionde, med klubbkompisen Hanna Skogsbergs Mr Muscle efter en felfri förstafas och på fyra fel för en riven bom i den andra, båda faserna på tid (A:0).

När Cissi värmde upp Mr Muscle i 1.20 A:0/A:0 innan dubbelnollade de och blev fyra bland 73 konkurrenter. Sandra Jacobsson, som i år gått tillbaka till moderklubben Tierps RK, blev med sin lille Little Prince 17:e, GRS-lagets debuterande junior Lisa Larsson med sin Corlana 18:e och Cissi med sitt 7-åriga nyförvärv Jumping Jack Flash 19:e placerade, samtliga på 0+4 fel. Cissi inledde helgen med ett perfekt vinnarnolla med utbildningshästen Charmör från Västerås i inledande 1.10 avd B.

Cissi tog elva placeringar fördelade bland hennes fem hästar.

GRS-aren Anna-Mia Nordh placerade sig med sin Top Tronic i alla sina tre starter under veckoslutet, en om dagen. Det hela började redan i meetingets inledningsklass 1.10, noll fel i båda faserna och 14:e placering.

I fredagens avslutande huvudklass 1.40 A:0/A:0 blev det ingen placering för ryttare från Gästrikland/Tierp.

På lördagen blev det desto fler. I morgonens inledande 1.10 avd B gjorde hon en felfri runda med Charmör igen och var dubbelsegrare.

Anna-Mia och Top Tronic fick här i avdelning A noll fel i båda faserna igen och blev femma.

I den nästkommande klassen, 1.20 A:0 (direkt på fel och tid utan omhoppning), blev det två gånger Högbo på placering; Matilda ”Mattis” Öling åtta med sin Lady Lamai och Johanna Frunck elva med sin Joe Body Luck V, samt Cissi 13:e-placerad med Jumping Jack Flash (kallad Viggo) på noll fel.

– Placering i båda 1.20 är väldigt roligt då ”Viggo” inte har gått den klassen tidigare i år. Det känns som att vinterns hårda arbete har gett resultat, är Cissis glada konstaterande.

Därefter red hon in ”Viggo” i meetingets avslutande 1.15 A:0 och blev niondepristagare på fyra fel. Anna-Mia gjorde här sin tredje start under helgen, nollade och kom trea.

– Verkligen roligt för Anna-Mia att placera sig i alla sina tre starter, som hon har kämpat med sin Top Tronic, säger hennes tränare Leif Hall.

I 1.30 A:0/A:0 närmast före lagklassen, dubbelnollade Cissi och Mr Muscle. Eftersom Bollnäs Irma Karlsson red John Hickeys före detta Family Affair 15 hundradels sekunder snabbare, var Cissi en nöjd tvåa. Leif och ”Emma” fick ett ner i Fas 2 och kom på sjätte placering.

Cissis ridtid på Mr Muscle i söndagens 1.35 A:0 räckte till för att ta hem fjärdepriset. Sandra och Prince tog det femte, Cissi och ”David” det sjätte, på noll fel.

• Summera Umeåmeetinget Cissi!

– Alla de fem hästarna som jag red har hoppat jätteväl. Extra roligt är det ju för de lite yngre hästarna som fick vara med på stortävling för första gången. Mr Muscle var placerad i alla sina fyra starter. Den roligaste var i 1.35, hans andra start i den klassen någonsin. Nu var han felfri, vid Inomhus-SM i Helsingborg debuterade han och vi fick ett ner.

• Navidad då?

- ”David” har visat fin form. Han var felfri lördag och söndag, på fredagen bockade han i en anridning och fick med sig en bom så vi fick fyra fel. Det blir väldigt spännande inför de kommande tävlingarna (Gävle, Högbo, Falun, Strömsholm). Jag är taggad inför nästa tävling, (Norrvidden Horse Festival i Gävle om en och en halv vecka, red:s anm.), då jag den här helgen fick två fina andraplatser.

Umeå Grand Slam var den efterföljande 1.45, en omgång och en Winning round. Det blev en förhöjd omhoppning om de två placeringarna mellan Arosekipagen Helena Thunon/Glitzy, noll fel och Matilda Norling/Theonlywayisup, fyra. Helena red felfritt igen = summa noll fel. Matilda fick fyra fel igen = summa åtta fel.

Den överlägsna segern var ett faktum för Helena, som tidigare tillhörde Tierps RK. Sandra och Sandra fick åtta fel; Sandra Höglund/Lamborghini SN, GRS och Sandra Jacobsson/Little Prince. Leif och ”Sillen” tillskrevs tolv.

Det var efter Grand Slam som svårighetsgraden trappades ned succesivt mot avslutningen. 1.25 A:0/A:0 var det nära att Maya och L’Etoile de Bol vann på 0+0 fel, men fick nöja sig som tvåa. GRS:s debuterande junior Lisa Larsson red här sin Corlana i mål på 0+4 fel. Bra jobbat Lisa!

Mer läsning

Annons