Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu väntar show i Stockholm

En fullspäckad show väntar deltagare och publik när Stockholm International Horse Show firar 20 år.
Här finns något för alla, hästintresserade eller inte.

Annons

Redan på torsdagskvällen är det smygpremiär med hoppning och show. Efteråt finns möjlighet att vara med på Get Together-party i arenan.

Fredagsförmiddagen är som brukligt vikt för dressyr. Framtidens dressyrstjärnor, både två- och fyrbenta, gör upp i Lövsta Future Challenge och Champions of the Winners. Patrik Kittel delar sedan med sig av sina bästa råd och tips för utveckla både ryttare och häst.

Eftermiddagsföreställningen bjuder på final i både Stockholm Trophy och Agria Allsvenskan. Det blir världsrekordförsök i barbackahoppning och en speciell jubileumstävling med islandshästar.

På fredagskvällen är det stor invigningsföreställning med bland annat internationell hoppning.

Lördagen inleds med Grand Prix-dressyr, Reem Acra FEI World Cup TM Dressage. Då är det även final i SIHS Ponny Kür och dessutom blir det tömkörningskadrilj. Eftermiddagens matinéföreställning innehåller alla klassiska inslag och dessutom en och annan överraskning.

Lördagskvällen bjuder på internationell hoppning, uppvärmningsklass för fyrspannen och högklassiga shownummer.

Söndagsförmiddagen är det hoppning som gäller, med bland annat Stockholm Grand Prix. Då delas även meetingpriset ut till framgångsrikaste hoppryttare. Världscup-küren är huvudnummer i söndagens eftermiddagsföreställning.

På kvällen blir det Grand Finale, med fyrspannens världscup, final i Agria Nordic Tour, Prins Carl Philips Pris och Stjärnornas hoppning.

Förutom föreställningarna finns möjlighet att se framridningen, som flyttat till Hovet. Här finns också mässan, på större yta och med fler utställare än någonsin.

Räkna med en riktigt hög stämning när Sveriges bästa klubbar intar Globen för att rida om medaljer i lag-SM i hoppning. Agria Allsvenskan är tävlingen där Sveriges ridklubbar gör upp om vem som har det bästa laget – och bästa hejarklacken.

– Vi tycker det är underbart att kunna vara med och skapa en riktigt bra klubbkänsla.

Ridsporten har fantastiska supportrar, säger Agrias Stefan Fur, som för övrigt är speaker under Stockholm International Horse Show.

Fem lag har gått vidare från kvartsfinalen på Strömsholm. Under finalen av Agria Allsvenskan sker inte avgörandet bara på banan. Även bästa hejarklack får ett pris i form av 5 000 kronor i träningsbidrag.

– Vi vill skapa förebilder i klubben och tror på att framgångar föder framgångar. Yngre ryttare kan inspireras och lära sig av de som är lite äldre, säger Stefan.

På torsdagen är semifinalen av Agria Allsvenskan, då startar alla de fem lagen. Varje lag består av fyra ryttare och de tre ryttarna med bäst resultat i varje lag räknas.

Till fredagen och finalen går de tre bästa lagen vidare. Hindren ligger på 1,40 men varje lag får ha två ryttare som hoppar tio centimeter lägre. Vinner gör det lag som har minst fel och snabbast tid.

Detta är lagen som rider i Globen: Mantorpsryttarna, Nääs ryttarförening, Årsta-Runsten sportryttare, Jump Club ridsportförening och Flyinge hästsportklubb.

Mer läsning

Annons