Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... och toppade i Avestahoppning

Gävle ryttarsällskaps Mia Lundbäck vann och blev tvåa med sin häst Captain Jack Sparrow på söndagen i Avesta RK:s 2-dagars regionala hopptävlingar i helgen.

Annons

Mia Lundbäck red sin Captain Jack Sparrow snabbast av de 21 felfria i 1.15 A:0. Totalt slog Mia 46 konkurrenter och närmast Elin Hedman, Rättvik, Iceman med 1,2 sekunder.

Mia red näst snabbast av de 19 som fullföljde Fas 2 i efterföljande 1.20, slog närmast Elin och Iceman igen, nu med fem tiondelar och blev slagen av Sollentunas Josefine Eriksson/Velvet med två.

14 av de 38 startande dubbelnollade.

Älvkarleby RK:s Jennie Edenby var en av de tre som gillade tiden 28,3 i 1.10 med sin Emperess 1 i andrafasen. De andra var Monica Andersson, Åsebo, Jarl och Viktor Esselin, Folkärna, On Q. De delade andraplaceringen och fick 283 kronor vardera. Hebys Karolina Lindström lade i turbon och red hem 600 kronor på NSB…, ja just Turbo.

Ytterligare sju dubbelnollade av de 27 deltagarna.

Älvkarleby RK:s Moa Öhman tog två placeringar och Jacqueline Norberg en placering i lördagens regionala ponnyhoppning.

Moa tog båda med sin D-ponny Värends Seb. Först blev de tvåa i Lätt C två faser 90 cm på 0+4 fel. Därefter blev de femma i Lätt B två faser 100 cm på 0+0 fel.

Jacqueline blev fyra med sin C-ponny Daim i Lätt A A:0 100 cm på noll fel.

Skoj att det blev så många startande och från så många olika platser i Mellansverige, utöver de redan nämnda!

Utöver mängderna av ekipage från Dalarna, hade ryttarna rest med sina ponnyer och hästar från både Skaraorten, Djursholm, Årsta-Runsten, Västerås, Hamre, Skästa, Vänsta, Jump Club, Fagersta, Baståsen, Salaorten, Stora Ekeby, Köping och Gävle PK.

Men det var väl för att det alltid är trevligt att tävla i Avesta och vid placering har ekipagen alltid fina priser med sig hem. Och Stina Rosenlund fick fina lovord för sina bra banor med flyt.

Mer läsning

Annons