Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OS-mästare från Holland kommer till Högbo i dag

Den världsberömde förra EM- och OS-tvåan och OS-guldvinnaren Piet Raijmakers kommer till Högbospelen idag.

Annons

Petrus Josephus "Piet" Raijmakers (född 29 september 1956 i Asten. Noord-Brabant) är en före detta internationell ryttare från Nederländerna. Numera är han tränare och hästhandlare. Han kommer idag till Högbo för att coacha ryttarna och hästarna från Årsta-Runsten. En av dessa ryttare är Gävletjejen Alexandra Idehäll.

Raijmakers är en av de få ryttare som har trippel i guld från mästerskap, då han 2006 ingick i Hollands lag som vann guld i VM i Aachen.

Raijmakers vann guld i laghoppning vid Olympiska sommarspelen 1992 i Barcelona. Han gjorde det tillsammans med Jos Lansink, Jan Tops och Bert Romp. I den individuella hoppningen tog Raijmakers silver på Ratina Z, bakom Tysklands Ludger Beerbaum på Classic Touch.

År 2006 vann Raijmakers det holländska lagguldet tillsammans Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder och Albert Zoer på World Equestrian Games i Aachen.

Vid VM i 's-Hertogenbosch i mars 2010 avslutade Raijmakers sin idrottskarriär tävlande Indoor Brabant, där han officiellt tog avsked under världscuptävlingarna.

Hans söner Piet Raijmakers JR och Joep Raijmakers är också aktiva ryttare.

Piet Raymakers i sin syn på unghästtävlingar:

– Skräddarsy planen för unghästen! Alltför ofta tycker jag att unga hästar pressas att tävla innan de är mentalt redo.

I fredagens Högbospelen blev det bara två klasser kvar efter det att 1.20-hoppningen avverkades redan på torsdagen.

Det blev en GRS-dubbel i förmiddagens 1.30 A:0 Klass 1; Cissi Hansson/Mr Muscle trea och tjänstgörande banbyggaren Leif Hall fyra med sin stjärna Killigrews Emperess. Jump Club-junioren Ebba Johansson vann med Wednesday Surprice. Endast tolv av de 57 startande var felfria, de återstående tre pristagarna var de snabbaste av de 21 fyrafelarna. Gävle PK:s Malin Hillgren var överlägset den allra snabbaste med sin Ventura of Canadian.

Alltså bara tre gästrikeekipage placerade; två Gävle ryttarsällskapare och en ponnyklubbare.

Efter den 115 deltagare långa klassens delning på mitten blev det bara fyra Tierps-/Gävleekipage av de 15 placerade. Tierps ryttarklubb och Gävle ryttarsällskap gånger två: Pernilla Dannberg, som i år har återvänt till moderklubben TiRK fyra med sin Skywalker och klubbens Rebecca von Knorring/Golfsport 3 sexa, Hämta priserna i sekretariatet fick GRS-arna Lovisa Bartholf/Magic, åtta och Cissi Hansson/Bagheera Montana, tia.

Eftermiddagens 1.40 två faser A:0/A:0 fick ett par hopsatta GRS-placeringar: Torsdagsvinnaren Sandra Höglund med sin Lamborghini SN sjua och Leif Hall med lånehästen Cilvano Z åtta. Av de nio placeringarna gick inga fler till Gästrikland/Tierp. GRS-aren Maya Nordlund var med sin L Etoile de Bol den långsammaste av andrafasens tre 8-felare och kom tolva. Rebecca von Knorring/Golfsport 3 fullföljde inte Fas 1. Annika Gustafsson/Cool Hill, Waxholm, vann den 36 starter stora klassen, varav fyra red för långsamt i förstafasen att de drabbades av ett tidsfel och fick avbryta efter målgången.

Mer läsning

Annons