Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pernilla tog en trippel i årets första hoppning

Storvik Ovansjö ridklubbs Pernilla Berger tog trippelseger med två av sina hästar i lördagens lokaltävling i hoppning i Söderhamn.

Annons

Det var med 18-åriga Little Belle som Pernilla "Penny" Berger från Dalsäng, Jäderfors, vann dubbelt och med unga Rozz som hon var en av fyra felfria vinnare i enmetershoppningens avdelning B. Tierps Sandra Jacobsson/Chester var ett annat av ekipagen.

Först vann "Penny" med Little Belle i enmetersklassen med två faser A:0/A:0.

- "Cia" ledde, jag red för att slå henne och det lyckades jag med, berättar "Penny" och klappar om Little Belle.

Det var Gestrike sportryttares Cecilia "Cia" Tenggren Frykman som "Penny" närmast slog och detta gånger två. "Cia" blev nämligen både tvåa och trea. Bäst gick det med mammalediga Sofie Bergers fux Le Beau 48 och näst bäst med Norgebon Linda Wahlbergs Köster Hästak. "Cias" elev och klubbkompis Anna Aneklev blev fyra med sin Zandor Griftenstein’s, delat med hemmaekipaget Camilla Lindgren/Amethyst, Söderhamns HK.

I efterföljande 1.10 två faser A:0/A:0 vann "Penny" och Little Belle igen.

– Jag tänkte att vi kör väl lika nu också och det lyckades igen.

Sandra Jacobsson på sin Little Prince var det andra dubbelt felfria ekipaget. "Penny" red exakt två sekunder fortare i Fas 2. En trio av Gestrike sportryttare tog rygg på Sandra: Sviten Karin Danielsson/Dante trea och Emily Engström med nya Wireless fyra, båda på fyra fel, samt Andreas Andersson/Citrus, på sju fel i andrafasen.

I avdelning B försökte "Penny" sig på en till rosett med Rozz, men det blev fyra fel för en rivning och rosetterna tillföll de två felfria.

– Jag red som en kratta mot det hinder vi rev, förklarar "Penny".

Gävle RS:s Hanna Ferner Linde/Oralie och Gävle PK:s Rosalie Sjöberg/Idefixens Atarak fick två av de åtta clear round-rosetterna i 0.90.

På söndagen var det en motsvarande tävling för ponnyer.

Gävle ponnyklubbs Elina Månsdotter blev här dubbelsegrare med C-ponnyn Red Hot Chili Pepper.

Först vann de Lätt C 0.80 meter över hela 24 medtävlare. Gävle RS:s Jacqueline Larsson/Fantazie blev delad tvåa med Denise Svedberg/Harry, tävlande för nybildade Mitt Hjärta hästsportförening.

Därefter vann Elina och Pepper Lätt B 0.90 över tio konkurrenter. Just de tre dubbelnollorna fick pris, Jacqueline och Fantazie tog hem det andra.

Gävle ryttarsällskaps Alva Hellgren-Jupither vann och blev tvåa med sin D-ponny Obbia De Grange.

Det var Lätt B en meter som de vann som de snabbaste av tre dubbelnollor, varav Gävle PK:s Lisa Larsson/Dimmer blev först utanför placering.

Innan dess dubbelnollade Alva och Obbia på den näst kortaste Fas 2-tiden, den minsta möjliga tiondels sekunden efter vinnande Stina Skalberg/Liljegårdens Jaguar från Ljusdal. Gävle FRK:s Karolin Lidberg och hennes skimmel Joeys Grey blev trea när de närmast slog Gävle PK:s Fanny Hector på Herkules med 1,1 sekund, som blev fjärde- och sistapristagare av de fem dubbelt felfria.

Med och delade på clear round-rosetterna i Lätt D var Tierps Tilde Jansson/Mercedes, samt ponnyklubbarna Fanny Hector/Herkules och Elina Månsdotter Kjerstensson, här med D-ponnyn Munsboro Isobella, som fick fyra fel i Lätt C Fas 1.

Detta var årets första hopptävling i Gävleborg. På Tälje ridsportcenter var tävlingsbanan i ridhuset och framridningen/-hoppningen i ridtältet.

– Jättebra med tävlingsbanan och framridningen/framhoppningen åtskilda, berömde Pernilla Berger.

Mer läsning

Annons