Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rebecca var namnet

Rebecca var namnet när Tierps ryttarklubb på söndagen arrangerade lokaltävling i hästhoppning.

Annons

Rebecca Taxén från Aros vann båda de individuella klassernas avdelning A med Arrlik-avkomman Any Break.

Först blev ekipaget oslagbart för de 29 medtävlarna i enmetershoppningen i två faser. Hemmaklubbens lektionshäst Laban blev trea med Sandra Österberg i sadeln. Gävle ponnyklubbs Marie-Louise Proos och Malin Nordin tog hem den femte respektive sjätte placeringen med sina Lobby och Flowerhill Erin.

Därefter blev ekipaget oslagbart för de 43 konkurrenterna i 1.10 med samma bedömning. Gävle ryttarsällskaps Anna-Mia Nordh blev trea med sin Top Tronic. Rebecca nöjde sig inte med vinnarhästen, utan red både Never Let Go och Newman till placeringarna sex respektive sju. Hemmahoppet Ottilia Söderström fick med mamma Ulrika ta del av prisbordet, andrafasens kortaste tid av 4-felarna var värt den elfte och sista placeringen.

Den andra Rebecca skrevs in i resultatkistorna för klassernas avdelning B. Hemmatjejen Rebecca Milton blev med sin A-dur-avkomma Andor M.E en av de felfria vinnarna i båda klassernas avdelning B. Hemmatjejen Camilla Clarkson blev med Avelle en annan vinnare i båda.

I 1.10 var även hemmaryttarna Pernilla Dannberg och Paulina Wallin med och delade på segern när de red sina Hop-Zan respektive Lobelia.

Heby vann lagklassen i Ridsportallsvenskan division 2 före Aros. Genom grundomgångens summa noll fel för båda blev det en försvårad omhoppning. Heby tog en värdig seger på noll fel igen, medan Aros summerades till 39 fel. Hemmalaget blev trea genom i startordningen Matilda Höglund/Primus, Linda Näsbom/Lovely Rayona, Josefine Persson/Lancer VN och Matilda Lundkvist/Ruby B.

Hästhandlare granskas

STOCKHOLM. I kväll kl 20.00 granskar TV3:s program Sanning & konsekvens en hästhandlare som sålt skadade och sjuka hästar.

Sanning & konsekvens granskar en 38-årig kvinna i södra Sverige, som har sålt flera hästar som varit skadade eller sjuka och oridbara för sina nya ägare.

En av de köpare som programmet varit i kontakt med tvingades avliva sin häst på grund av skadorna. Hästhandlaren har krävts på pengar av köparna som velat lämna tillbaka hästarna, men kvinnan vägrar, även i de fall där hon tagit tillbaka hästarna.

Mer läsning

Annons