Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vann Leif sina historiska segrar

Gävle ryttarsällskaps Leif Hall vann båda huvudklasserna 1.40, som för första gången i Högbo ridklubbs 47-åriga historia arrangerades inomhus i helgen, som avslutning på sportlovet i dagarna tre.

Annons

Leifs egen Killigrews Emperess är skadad.

– Det är på samma ben men förhoppningsvis inte i samma senskada som förra gången, säger Leif.

Så det var med Cilvano Z, (valack, född -99, efter Cumano - Fleur de Manoire, huvudägare Peter Gustafsson, Gottröra), som han gjorde det. Tog dubbelseger i 1.40!

• Grattis, Leif!

– Tack, tack!

Lördagens blev den allra första, bedömningen var A:0 (= direkt på tid utan omhoppning). Leif och Cilvano Z startade sent, hade bara tre ekipage efter sig.

• Segerkommentarer, Leif!

– Lördagen är jag supernöjd med. Jag tycker han hoppade jättebra på hela banan.

• Taktik?

– Min taktik var att jag skulle vinna klassen.

Söndagens gick som Winning round med A:0 i både grunden och omhoppningen. Leif och ”Sillen” startade väldigt tidigt, med tre före.

– I grunden kände jag mig ganska oförberedd, det gick undan så fort så jag satt upp alldeles försent och fick kort framridning. Jag tycker grundhoppningen var sådär. Vi rev tidigt (på trean), det var tur för om vi ändå skulle riva, så vi hann öka. Jag har ridit Winning rounds förut så jag vet att det bara är att köra på. Jag red mer än tre sekunder snabbare än Bim (Dawson från Tierp på Rio, red:s anm.)

– I omhoppningen var han lika bra som på lördagen. Han var jätte-med på noterna.

Leif och ”Sillen” hade flera 1.40-segrar 2011 och har vunnit även 1.45 samt tog då tre placeringar i Svår 1.50. Så de är kvalade till årets Inomhus-SM på Flyinge.

– Han känns mycket jämnare i år än förra året, han blir alltmer jämn.

Men Leif åker inte till svenska mästerskapen:

• Varför inte?

– På grund av bristande motivation, en ganska lång och jobbig resa, samt att det blir dyrt. Och eftersom Killigrews Emperess är skadad ska man sitta och åka med bara en häst. Då ska det vara stora prispengar… Jag ser det realistiskt, jag tror inte jag har något med medaljstriden att göra. Det är skillnad med ungdomar som har som mål att starta i SM. Jag har ridit många SM, varav jag tagit tre placeringar.

Trots att ”Emma” är skadad hade Leif tre hästar med till Högbo. Utopia och Naldo utöver ”Sillen”.

– Jag är jättenöjd även med de andra två hästarna under helgen. Jag startade både Utopia och Nadja för första gången i 1.30 inomhus.

Mer läsning

Annons