Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schultz: ”Högbos tävlingsbana har internationell standard”

Många var de som lyfte på ögonbrynen – både hästar och ryttare – när de kom in på helgens tävlingsbana i Högbo. Den dämpande fibertextilen imponerade.

Annons

De flesta blev först överraskade, sedan imponerade och vid utgången alldeles begeistrade. Högbo ridklubb hade dels bytt sandunderlag i nya ridhuset där framhoppningen var, men framförallt i gamla stora ridhuset som var tävlingsbana. I ridhusen tillsammans har 300 ton ny specialsand körts in.

Enbart i gamla stora ridhuset har 400 ton gammal livlös sand körts ut och den nya speciella ridhussanden har blandats med 5,2 ton fibertextil.

– Det är fibertextil som gäller i såväl Tyskland som Holland, Belgien och Skåne. Fibertextilen ger en dämpande effekt. Den behåller fukten och behöver inte harvas, utan bara sladdas och vattnas. berättar klubbens ridskolechef Fredrik Böhling.

– Det här blev super! Vi får bra hållbarhet på lektionshästarna och mer nöjda tävlingsryttare.

Och så här sa några av helgens gästande tävlingsryttare:

Årets svenska mästare Lotta Schultz:

– Tävlingsbanans underlag håller internationell standard!

Den tävlande veterinären John Österdahl:

– Det här är hela kontinentens ridhusunderlag. Det är oslagbart! Det är lagom mjukt och elastiskt- Hästarna gillar studsen. Tänk vilka hållbara ridskolehästar klubben kommer att få! Inte ens fyrkantsspåret som blir nednött på lektionerna blir det minsta hårt, även detta behåller svikten.

Gävle ryttarsällskaps Daniel Grawem:

– Banunderlaget har internationell klass. Hästarna älskar fibertextilen!

En av Stockholmsryttarinnorna:

– Min häst tittade ned på den elastiska backen och höjde hovarna högt i stegen, det kändes som att han dansade fram.

Hästarnas ridbarhet var den suveräna på den nyinlagda blandningen sand och fibertextil, som ständigt preparerades med vibratorvält och sladdning. Det fantastiska underlagets enbart positiva tongångar och lovord drillade från de nära på fullsatta läktarna i dagarna två. Och med A-banbyggaren Leif Halls banor ovanpå det så var det perfekta fulländat.

Mer läsning

Annons