Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tartuffe och Caesar vann i Laxhoppet

Gävleekipagen Tartuffe/Cajsa Holmgren och Caesar/Anna Hillgren blev torsdagens vinnare i Laxhoppet.

Annons

4 Torsdag:

Det var efter fem utdelade clear round-rosetter i den inledande 0.80 och 13 iden efterföljande 0.90 som de riktiga klasserna började.

Gävle ryttarsällskaps lektionshäst Tartuffe med Cajsa Holmgren i sadeln blev Laxhoppets allra första vinnare på torsdagseftermiddagen.

Enmetershoppningen gick i två faser med A:0-bedömning i båda. 24 ekipage kom till start, 13 nollade i den första fasen och de sex prisplatserna togs av just de som även var felfria i den andra.

För Cajsa och Tartuffe tog Fas 2-banan 23,46 sekunder att genomföra och det blev oslagbart. Men sviten av en hemmatrio tog hand om de efterföljande placeringarna i tidsordningen Madelene Andersson/Café Complet, Maria Oscarsson/Paprica och Tyra Aulin/Patch Flight. Nämnvärda är även femman Susanne Holmström/Smirnoff Ice, Gävle FRK och sexan Frida Stjerna/Renaldo, Gävle RS.

Gävleseger blev det även i den efterföljande och dagens avslutande 1.10, men den här gången var det ponnyklubbens tur: Anna Hillgren/Caesar förstås.

27 ekipage blev slagna, men det var bara totalt tre som dubbelnollade i A:0/A:0: Hemmaekipaget Sophie Hammarin/Just For Me var ett och blev trea efter Hebys Kristin Zachrisson/Narva. Det blev en svit av hemmaekipage även här.

För Matilda Wiberg/The Fighter VG var snabbast av de fyra 0+4-felarna och blev fyra. För Christina Åström/Nelson var näst snabbast och kom femma. Gävle RS:s Olivia Näslund/Samir Interagro blev femma. Även sjunde- och sista-placeringen gick till Heby, nu genom Lisa Larsson/Kejnam.

Åtta respektive fem felfria ekipage delade på segrarna i klassernas avdelning B.

Mer läsning

Annons