Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tävlingstermin 2012 fastställd

Annons

Ridsport. Gävleborgs ridsportförbund har hållit tävlingskonferens för ridklubbarna. Och nyutbildade tävlingsledare fick diplom.

Ett nytt inslag i distriktets verksamhet är satsning på tävling och arrangörer.

Tidigare anordnades traditionsenlig distriktskonferens med olika teman varje höst, numera vart annat år. I stället ordnas annan typ av konferens vart annat år.

I år blev det tävlingskonferens i två dagar. Tävlingssektionen och utbildningskommittén arrangerade tävlingskonferensen och tävlingsledarutbildningen. Platsen var Realgymnasiet i Gävle.

Lördagen var en ren tävlingskonferens med ett 30-tal klubbrepresentanter.

På programmet:

Genomgång av överdomarrapporter och checklista säkerhet inför tävling, distriktets lagserier, DM och cuper (grupparbeten med redovisningar). De sista timmarna var huggsexa bland klubbarna om att få arrangera tävlingar, där tävlingstermin 2012 fastställdes.

De olika ämnena leddes av Christina Jäderberg, Robert Lundberg, Patrik Andersson och Bengt Carlsson, moderator var Anna Giljam Nilsson.

Söndagen var vikt åt kurs för tävlingsledare med tävlingskonsulent Totta Wikström i Dalarnas ridsportförbund som kursledare. Fler funktionärsutbildningar för tävling är på gång.

Mer läsning

Annons