Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp och Gävle RS till Strömsholm

Tierps ryttarklubb och Gävle ryttarsällskap tävlar i kvartsfinal i Agria Allsvenskan Elitserien i hästhoppning på Strömsholmstävlingens lördag.

Annons

Norra gruppen vann Tierps RK och Gävle RS blev tvåa på Högbospelen. Därmed är de gruppens representanter i kvartsfinalen på Strömsholmstävlingen.

– Idag gick vi in för att vinna och det klarade vi. Nu ser vi fram emot att rida kvartsfinalen på Strömsholm – tillsammans med GRS, sa TiRK:s lagledare Camilla Karlsson direkt efter seriesegern i Högbo.

– Självklart räknade vi med att gå vidare till kvartsfinalen. Och det var verkligen sista omgången som avgjorde. Vi har en tropp på elva ryttare att välja mellan till Strömsholm. Dessutom är vi nöjda med att få med oss ett nytt lag (TiRK) från norrserien till kvartsfinalen.

– De fem bästa lagen går vidare till Globen, jag hoppas verkligen att vi är ett av dem, sa GRS:s nye lagledare Daniel Grawem direkt efter att ha blivit serietvåa i Högbo.

Respektive klubb får anmäla max sju ekipage i förväg, för att senare bestämma vilka fyra som laget ska bestå av.

GRS-tränaren Leif Hall presenterar de sex GRS-are som är anmälda till kvartsfinalen:

Young riders: Malin Lundberg/Callaway, Madeleine Höglund/Nighties Lexus och Susanne Edfors/Irco Ming.

Seniorer: Daniel Grawem/Call Me Cool, Lovisa Bartholf/Magic och Leif Hall/Cilvano Z.

Skadade är Sandra Höglunds Lamborghini SN och Lina Wallins For Ever.

Hur sammanfattar du årets serie, Leif?

– Jag är nöjd med årets andraplats. Vi har vunnit serien ganska många gånger. Förra året till exempel vann vi alla tre omgångarna. Då blev vi åtta i lag-SM, som bäst har vi kommit femma. Konkurrensen blir allt hårdare. Vi har nya orutinerade ekipage med för de här sammanhangen. Vi har haft en bra anda i laget, bra stämning.

Hur ser du på era möjligheter i kvartsfinalen?

– Vi åker ner för att göra ett så bra resultat som möjligt. Hoppas vi har Fru Fortuna med oss. Vi ska ha kul därnere, svarar Leif.

TiRK-lagledaren Camilla Karlsson presenterar de sju ekipage som är anmälda till kvartsfinalen:

Young riders: Rebecca Milton/Hera, Rebecca von Knorring/Golfsport 3, Helena Eriksson/Luciano och Ottilia Söderström/Elegant.

Seniorer: Rebecca Taxén/Immelman, Johanna Melin/Candora och nyförvärvet Sofie Bergling/La Marron från Stockholms FK.

Hur sammanfattar du årets serie, Camilla?

– Vi har varit med i flera år, men vi har haft tre års uppehåll. Vi vann förra årets division 1 och gick upp tillbaka i elitserien till i år. Nu vann vi ju serien. Det här är första gången vi går vidare till Strömsholm.

Hur ser du era möjligheter i kvartsfinalen?

– Det känns bra. Tjejerna är taggade allihop. Vi har många att välja på. Bim Dawson skulle ha varit en av de sju, men Rio står på Ultuna med kolik. Emma Tiger/Tarindy tävlar individuellt. Målet är först och främst att vi tar oss till andra omgången. Det är en tuff bana att rida på.

Mer läsning

Annons