Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierps RK och Gävle RS till kvartsfinal

Tierps ryttarklubb vann den tredje omgången på lördagen, vann därmed Agria Allsvenskan Elitserien norra gruppen och får göra Gävle RS sällskap till kvartsfinalen på Strömsholm.

Annons

Den treddje och avgörande omgången gick liksom den andra på Högbo Spelen. Det blev ingen omhoppning när klassen höjdes till 1.40 med 10 cm lägre hinder för två ekipage per lag på lördagseftermiddagen.

Tierps RK vann på summa fyra fel. Laget bestod av i startordningen Bim Dawson/Rio, Rebecca von Knorring/Golfsport 3, Johanna Melin/Candora och Rebecca Milton/Hera. Camilla Karlsson är TiRK:s ständiga lagledare.

• Grattis, segerkommentar Camilla!

– Tack så mycket! Idag gick vi in för att vinna. Vi hade räknat med en hel del fel då banan var tung och en decimeter högre idag och Leif brukar bygga ganska tufft. Jag är otroligt glad och stolt över att ha fått gjort det här tillsammans med dessa fantastiska tjejer och hästar! Nu ser vi fram emot att rida kvartsfinalen på Strömsholm – tillsammans med GRS.

Gävle ryttarsällskap är den andra klubben från norra gruppen som går till kvartsfinalen. GRS blev tvåa i tredje omgången och totalt serietvåa med 0,5 poäng över trean Aros. GRS-laget bestod av i startordningen Madelen Höglund/Nighties Lexus, Sandra Höglund/Lamborghini SN, Susanne Edfors/Irco Ming och Leif Hall/Cilvano Z.

Daniel Grawem är ny lagledare för året.

• Grattis, kommentar Daniel!

– Tack! Självklart räknade vi med att gå vidare till kvartsfinalen. Och det var verkligen sista omgången som avgjorde, för det var så jämnt mellan lagen. Vi har en tropp på elva ryttare som vi kommer att välja mellan till Strömsholm. Dessutom är vi nöjda med att få med oss ett nytt lag från norrserien till kvartsfinalen. De fem bästa lagen går därifrån till semifinalen i Globen, vi hoppas självklart att vi är ett av dem.

Utförligare referat om elitserien kommer på onsdag. Referat om Högbo Spelens alla individuella klasser fredag, lördag, söndag, kommer förhoppningsvis före onsdagsuppslaget.

Mer läsning

Annons