Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvådagarstävlingar tack vare två ridhus

”Midvinternattens köld är svår…”
Tack vare sina två isolerade ridhus stod där en vinterkylig Nyhems gård till ryttarnas och hästarnas förfogande i dagarna två. Mitt i smällkalla vintern arrangerade Högbo ridklubb tävlingar!

Annons

I synnerhet var lördagen kall, så även söndagen men då hade kvicksilvret i alla fall stigit några streck.

Mängder av ryttare hade anmält sig till årets andra dressyrtävling i Gästrikland, varav lördagen var den första för ponnyer.

Tack vare Gästriklands enda ridanläggning med två ridhus var två tävlingsbanor igång samtidigt, parallellt regionalt och lokalt med framridning där emellan. Ryttarna från de övriga klubbarna suckade av avund… Högbo har ju den mest utvecklade ridanläggningen - i Gästrikland och i hela Gävleborg med omnejd!

En stor tilldragelse av ryttare och ponnyer med anhöriga och lagledare var premiärpremiären i lagdressyr. Nyinstiftade Division 3 startade med fyra Gävlelag (se annat referat), med en föregående uppvärmningsklass i nya ridhuset.

I gamla ridhuset pågick samtidigt regionala, stilfulla och spännande klasser på dess högre nivå. Där de samtliga fyra segrarna gick till Gästrikland, varav tre till arrangören Högbo ridklubb och en till Gävle ponnyklubb.

Trots den bistra kylan där ute genomfördes många starter där inne, framför allt på de två ponnybanorna. Men visst blev det en hel del strykningar därav. Till ponnylördagen hade 120 föranmälda starter inkommit - 96 genomfördes. Till ridhästsöndagen var 65 starter registrerade – 49 verkställdes.

Med fasta starttider innebar varje uteblivet ekipage en paus i programmet.

Men det var ingen fara, för domarteamet Roger Ohlsson, Molly Hedqvist, Ann-Christine Ekström, Jennie Harrysson och Elisabeth Blomgren med sekreterare i släptåg skyndade ju sig då såå gärna upp och tog en slurk värmande i kafeterian.

Som hela helgen var fylld av ryttarnas värmesökande anhöriga.

Där vimlade det av såväl mödrar som fäder, mormödrar som farfäder och såväl syskon som hästskötare.

Där inne i värmen kunde de därute i manegen genom de stora kafeteriafönstren följa sina ryttare när de kämpade med sina hästar i jakten på poäng.

Mer läsning

Annons