Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rikard Berglund sexa i Skellefteå – värmlänning drar ifrån i crosskart-SM

Andreas Carlsson är mannen att slå i svensk crosskart förnärvarande. I helgen blev det nya framgångar för Säffleföraren i SM – som därmed drar ifrån i den totala tabellen.

Den femte deltävlingen för året i crosskart-SM avgjordes på Klutmarksbanan i Skellefteå. Andreas Carlsson vann samtliga sina tre kvalheat i 650-klassen, precis som varit fallet fyra dagar före i Lycksele.

Gävleföraren Rikard Berglund slutade trea i sitt första framträdande och fyllde sedan på med en fjärdeplats i omgång 2. I det tredje åket därefter styrde Rikard in som tvåa, vilket innebar att han avancerade till B-finalen. Här blev det seger och Rikard kunde, trots allt, därmed ansluta sig till A-finalisterna.

Vann A-finalen gjorde Andreas Carlsson, före Jimmie Walfridsson, Torsby, samt Årjängs Per Björnson. Tredubbelt Värmland i topp med andra ord.

Rikard Berglund slutade som sexa i heatet. David Forslund, Film, nådde samma placering i B-finalen.

Totalt i SM leder nu Andreas Carlsson på 157 poäng och har nio pinnars marginal till andraplacerade Jimmie Walfridsson. Per Björnson och Anders Michalak, Orion, delar tredje plats med vardera 137 poäng.

Rikard Berglund parkerade som sjua i sammandraget före helgen. Han avancerade nu två pinnhål och är femma inför fortsättningen i Östmark – samt avslutningen i Arboga.

I klassen 250 cc slutade Joakim Wicksell åtta i A-finalen i Skellefteå efter att strax innan ha vunnit B-diton. Robert Bergman blev här femma samt Axel Johansson sjua, samtliga Film.