Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Riktigt satsa ungt - och på svenska spelare..."

Tjena Keb!

Nu när sommarvärmen inte är lika intensiv som tidigare kände jag att det var dags att börja kolla upp hur mitt älskade Brynäs ser ut inför säsongen.

Det är ju med delade känslor man ser fram emot kommande säsong. Tycker det är riktigt kul att vi bland annat har några födda -88 som tar plats i laget.

Samtidigt kan jag inte låta annat än att bli lite nervös.

Satsa på talanger är riktigt bra men hur långsiktigt satsar man egentligen? Räknar man med att kunna knipa slutspelsplats eller vara på toppnivå om kanske 2-3 säsonger?

Har det satts upp nån riktigt bra målsättning för säsongen?

Sen om man ska se till svensk hockeys framtid så känns det jättebra att kolla in laget och se att vi för närvarande faktiskt inte har mer än fyra utländska spelare, med nye Dixon inräknad.

Tror visserligen att det säkert kommer ramla in någon mer men satsa på svenska spelare, tycker jag bestämt. Längtar till säsongen drar igång.

P.S: Håller tummarna för att Markström och Lindbäck får blomma ut ordentligt, så att man inte behöver kolla tillbaka och känna att vi skulle behövt mer rutinerade målvakter. DS.

//Jonas Welding

SVAR:

Givetvis siktar laget på att ta sig till slutspel, det gör ju alla lag förstås. Men att kriga i den absoluta toppen redan denna vinter, det kan jag bara inte tänka mej finns inom ramarna.

Nej, siktet är inställt på att bli bättre och bättre och förhoppningsvis ett top4-lag inom några säsonger.

Den målsättning, som jag vet, har diskuterats inom truppen och bland tränarna är att vara bland de åtta främsta efter tio matcher (som tränare Niklas Cz. sagt i nån intervju för en tid sedan) och sedan ta säsongen i etapper framåt så att säga och givetvis kriga för att hela tiden behålla sin ställning bland de åtta play offlagen.

Att Brynäs inför framtiden även gör allt för att satsa ungt, svenskt och i första hand på de egna förmågorna är något som också redan inletts i och med denna säsong.

---

Några fler spelare kommer inte att ramla in i truppen - åtminstone inte som dagsläget ser ut. Men det kan förstås förändras under seriens gång.

* Detta då det går att värva ända fram till den 31 januari -09.