Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Risk att Milko åker ut från Konsumhyllan

I dag avgörs Bollnäsfilens framtid på Konsumhyllan.
Milko riskerar precis som Gefleortens härom veckan att bli utkastade från Konsum Gävleborgs butiker.
I dag träffas parterna.

Det kan knappast ha undgått någon att Konsum Gävleborg för några veckor sedan skrev ett avtal med Arla om att bli huvudleverantör av mejeriprodukter till Konsumbutikerna i länet. Efter massiv kritik backade Konsum och lovade att fortsätta sälja Gefleortens mjölk i Gästrikland.

Samma avtal riskerar att även slänga ut Milkos produkter från butikshyllorna. Något som naturligtvis i första hand berör de orter där Milko uppfattas som det lokala alternativet. I Hälsingland och Dalarna till exempel har protesterna rasat mot Konsums beslut.

I Dalarna backade Konsum och valde att behålla Milkos landskapsmjölk.

Men även inom Gefleortens område finns många Milkoprodukter på hyllorna.

Bollnäsfil, fjällyoghurt, fjällfil och tigeryoghurt för att ta några storsäljande exempel.

Produkter som alltså riskerar att försvinna om inte Konsum Gävleborg och Milko kommer överens vid dagens möte.

I Coop Sveriges centrala avtal med Arla finns ett utrymme för att ha ett antal ”regionala produkter” i sortimentet även om Arla blir huvudleverantör av mjölk, fil, grädde och creme fraiche med mera. Om den luckan i avtalet går att tillämpa för dessa specialprodukter får vi förhoppnings svar på i eftermiddag.