Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riskkapitalister tar över Ovako

(Uppdaterad 16.28) Kapitalbolaget Triton har förvärvat samtliga aktier i Ovakos bolag i Hofors och Hällefors.

– Det är inget dramatiskt i det, säger vd Jarmo Konteri som får fortsatt förtroende som vd för bolaget.

Annons

Ovako har varit till salu en tid och nu är delar av bolaget sålt till Triton. Ett kapitalbolag med stark förankring i Norden. Bolaget investerar i marknadsledande verksamheter främst i Norden och tysktalande Europa.

Nu har bolaget köpt upp delar av Ovako, där alla verksamhet i Hofors ingår med stålverk, ring och rör liksom stång i Hällefors.

För verksamheten innebär det inga förändringar, lovar Jarmo Konteri, utan nu är det bara en ny finansiär bakom företaget som har den ekonomiska styrka som vi saknat sista åren.
– På sikt kan det innebära en utveckling, säger han.

Även fackordförande Timo Viiperi är positiv till förändringen. En förändring som varit väntad en tid och Ovako har varit i behov av en stark ägare då det varit brist på kapital.
– Nu går det också bra med full produktion och jag hoppas att vår ledning får fortsätta då vi har ett bra arbetssätt med ledningen, säger han.