Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Robin Söderling i final

Robin Söderling är klar för final i Franska mästerskapen i tennis, efter 6–3, 7–5, 5–7, 4–6, 6–4 mot chilenaren Fernando Gonzalez. Det är första gången en svensk är i final i Paris sedan 2000.

Annons

Och vilken makalös avslutning han bjöd på. Efter att ha tappat två raka set fick svensken en mardrömsstart också på det femte och avgörande; Gonzalez bröt direkt och gick snabbt fram till 3–0. Men Söderling gav inte upp och två makalösa servereturer på raken gav honom ett servegenombrott fram till 3–4. Kort därefter hade en pånyttfödd Söderling servat sig i kapp – blankt. Från ett uppgivet läge var han plötsligt med i matchen i gen. En samlad Söderling kunde sedan bryta chilenarens serve på nytt, och fick chansen att serva hem matchen. Den chansen missade han inte. Söderling fick två matchbollar och avgjorde direkt, med en rak, perfekt forehand.