Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rock- och bluesfestival för de äldre

Den 7–8 augusti arrangeras rock- och bluesfestivalen ”Rånock” på ett område runt Å-krogen. Vägen ut mot Gävle Strand stängs av och 13 band ska möta Gävlepubliken. Janne Dahlberg på Å-Krogen tror att det finns plats för två arrangemang samma helg.

– Vi är mer inriktade på musiken och även om vi har haft väldigt blandade åldrar på våra musikkvällar så lockar kanske inte rock och blues de riktigt yngsta. Åldersgränsen blir ju också 18 år utan målsmans sällskap. ”Rånock” är för dem som kanske inte attraheras så mycket av knallar, säger han.

Vad kommer att hända på ”Rånockfestivalen”?

– Flera band, som Howlin’ Hawk & the Leftovers, Beardfish och Jarry Haglund, som spelat tidigare på våra musikkvällar spelar på en utescen mitt emot restaurangen. Och så blir det serveringsstånd med mat och dryck.

Valde ni samma helg som ”Sommaryran” för att vara uppstudsiga?

– Nja. Den veckan är ju inkörd som en festvecka bland Gävleborna, så därför finns det nog plats för båda arrangemangen. Lika många som besökte cityfesten kan ju knappast få plats på området vid Läkerol Arena och på vårt område gör de det definitivt inte. Men visst är det lite kul att konkurrera.