Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rocklägret där det skapas fritt

Musik är bland det bästa som finns.

Det tycker Linnea Nilsson och ett gäng andra ungdomar som just nu deltar i ett rockläger i Sandviken. Under en vecka får de prova på att spela i band, skriva en egen låt och spela in sin första demo.

Oskar Åslund slår an strängarna på elgitarren. Snart stämmer Linnea Nilsson, Mikaela Palmby och Simon Zackrisson in med ytterligare en gitarr, bas och trummor. Och så inleder Felix Gustafsson och Victor Adamski sången.
Det är tredje dagen på rock camp, ett musikläger utan övernattningar, arrangerat av Studieförbundet Bilda i Rockhuset i Sandviken. Totalt deltar 13 sommarlovslediga ungdomar i åldrarna 10-14 år.
Kompisarna Linnea Nilsson och Mikaela Palmby fick kännedom om lägret via en informationslapp på Jernvallen.
– Vi spelar musik ihop sedan tidigare och tyckte att lägret verkade spännande. Jag och Mikaela brukar spela mycket rock, bland annat ACDC, och så skriver vi en del eget material. Vi söker faktiskt efter ett band så det här kom lämpligt, säger Linnea Nilsson.
Trots att det bara är tredje dagen på lägret så har de sex ungdomarna redan hunnit skriva texten till och komponera en egen låt. Det är en rocklåt som handlar om att slippa krig.
Texten fick de fram genom att slumpmässigt skriva ner olika ord och idéer på ett papper. Tillslut blev orden en helhet som passade till musiken.
Ledaren Christoffer Gustafsson berättar att syftet med rock camp dels är att sysselsätta ungdomarna, dels att få dem intresserade av musik.
– Många här kan spela något instrument sedan tidigare och är jätteduktiga. Förhoppningsvis lär de sig ännu mer nu och kanske bildas det något nytt bra band, säger han.
I Rockhuset pågår nu repetitionerna för fullt inför att låtarna ska spelas in under slutet av veckan. Linnea Nilsson och hennes vänner hoppas på en fortsättning även efter rock camp.
– Vi siktar på att fortsätta spela tillsammans, säger hon.