Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rödin fortsatt het – vill stanna i Brynäs

Anton Rödin gör sin bästa säsong i SHL.
Mot Örebro låg han ännu en gång bakom tre poäng – och Brynäs stjärnforward blir helst kvar i klubben.
– Brynäs är mitt förstaalternativ, säger Rödin efter tisdagskvällens 4–2-seger.

Med fyra SHL-omgångar kvar att spela är Anton Rödin uppe i 19 mål och 21 assist – och hemma mot Örebro på tisdagskvällen gjorde han mål för tredje matchen i följd.

Drygt tre minuter in på den första perioden slog Rödin till när han klev in från vänster och hittade krysset bakom Örebros målvakt Johannes Jönsson.

– Det var ett litet höstlöv och bra trafik framför mål. Jag försökte få pucken förbi forwarden som stod i vägen och det var kul att den gick i mål, säger Rödin, som sedan fick se Niclas Andersén göra 2–0 och Tim Wallace 3–0 – vilket var ställningen efter åtta minuter.

– Vi spelade lika bra mot Färjestad senast, men nu satte vi lägena. Det var skönt att få utdelning. Vi har jobbat hårt, men haft lite otur tidigare.

Och Brynäs förstafemma fortsätter att vara glödhet.

– Det fungerar riktigt bra, konstaterar Anton Rödin, som har ett utgående kontrakt med Brynäs.

Flera klubbar har visat intresse för forwarden som belönats med spel i Tre Kronor den här säsongen – bland annat SHL-konkurrenterna Luleå, Skellefteå och Frölunda.

Men Rödin gör ingen hemlighet av att Brynäs ligger närmast till hands. Redan i december fick Rödin ett lukrativt kontraktsförslag av sportchefen Stefan Bengtzén.

Hur nära är du att förlänga?

– Jag tror inte jag är rätt man att svara på det. Det får bli när det blir helt enkelt.

Vad känner du nu i slutet på säsongen?

– Det är klart att Brynäs ligger mig varmt om hjärtat, det ska jag inte sticka under stolen med. Vi är inne i en förhandlingsprocess, men ingenting är klart.

Men Brynäs går före de andra alternativen?

– Brynäs är mitt förstaalternativ, så är det ju. Det skulle vara jobbigt att gå till nåt annat lag, men ibland är det så också. Jag säger inte ja till något direkt. Det tar sin tid.

Rödin konstaterar sedan att han är på en ny nivå i dag jämfört med förra säsongen.

– Jag tycker att jag gjorde en bra säsong förra året och nu har jag tagit ytterligare ett kliv. Det är min bästa säsong hittills, säger Rödin utan att tveka.

Efter Brynäs drömstart var Örebro aldrig nära att snuva hemmalaget på några poäng i Gavlerinken – även om laget tilläts reducera två gånger i matchen.

– Det var lite onödigt, men vi vinner välförtjänt, säger Anton Rödin.

Brynäs klev förbi Djurgården i tabellen och har nu sju poäng ner till Leksand under kvalstrecket. Både Djurgården och Leksand har dock en match mindre spelad.

– Just nu är vi jäkligt nära Play In. Men det är fortfarande matcher kvar och vi ska se till att ta ett bra spel med oss till Play In, där vi i så fall kommer att vara otroligt farliga, säger Brynäs lagkapten Niclas Andersén.