Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rökdykare räddade man ur lägenhet

GÄVLEEn man i 29-årsåldern ådrog sig kraftiga bränn- och inandningsskador i samband med en lägenhetsbrand under natten mot söndagen. I går fördes han till Akademiska sjukhuset i Uppsala med helikopter där han vårdas på brännskadeintensiven. Hans tillstånd uppges vara stabilt.

Klockan 04.37 gick larmet hos räddningstjänsten i Sandviken. Inom loppet av en minut hade fyra personer ringt till SOS Alarm och berättat om en brand i en tvårumslägenhet på tredje våningen på Baldersplan 5, i det före detta Eos-huset i centrala Sandviken. Ingen av dem som ringde var lägenhetsinnehavaren själv.
Brandkåren ryckte ut och var snabbt på plats.
- När vi kom fram var vardagsrummet övertänt, stora eldkvastar slog ut genom fönstret på balkongen. Det brann väldigt kraftigt, säger Kent Hansson, räddningsledare.
Rökdykarna tog sig in i den brinnande lägenheten och hittade en medvetslös man på köksgolvet. Ett par minuter senare var branden helt släckt. Grannarna i huset behövde aldrig evakueras.
- Dörrarna i huset är täta och bra. Och eftersom fönstret i vardagsrummet spräcktes utjämnades gasbelastningen den vägen. Rökdykarna gjorde ett mycket bra jobb, säger Kent Hansson.
Orsaken till branden är fortfarande oklar. Polisens tekniker ska undersöka den utbrända lägenheten i dag.

Erik Wikström
026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se