Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rökt fisk är räddningen

Nu är det bråttom – igen. Men det är en rätt härlig fredagsstress för att komma ut, på E4, till stugan och bryggan och få maten på bordet innan solen försvinner bakom grannens tallar.

Annons

Så tack och lov för fiskarna på Stortorget. En varmrökt regnbåge får det bli. Att hacka dill och rödlök och blanda ner i majonnäs och crème fràiche går snabbt. Lite senap höjer smaken, kanske lite rosépeppar också. Med hårt tunnbröd, en lagrad ost och svalt vitt vin till är middagen klar.

Och visst hann vi, solen värmer ännu, tacka sommartiden för det, och i lä mot den gamla, torra röda brädväggen kan man pusta ut och känna att nu, nu är det helg igen.

Resten av helgen har man ju tid att laga mat i lugn och ro, att vänta på grå glöd i grillen eller gå mellan krattningen av gräsmattan och kycklingen i ugnen. Men på fredagen då heter räddningen rökt fisk.

Mer läsning

Annons